Ifølge spesialenheten er det ingen holdepunkter som tyder på at politimannen som kjørte gjorde noe kritikkverdig.

"Tvert i mot må det sies at han ivaretok hensynet til trafikksikkerheten ved at han flere ganger valgte å slå av blålysene for å se an X's (vedkommende som ikke ville stanse, red.anm) reaksjon", heter det i rapporten.

Det var natt til mandag 31. mars at en 36-åring kolliderte med personbilen han kjørte med inn et vogntog på E 39 ved Trædal i Lindesnes. Mannen fra Lindesnes omkom.

Følg FVN Mandal på Facebook

Politiet var i ferd med å iverksette en kontroll ved Livoldsenteret ved Vigeland da personbilen kom forbi. Det kom noe støy fra bilen, og politifolkene ønsket å undersøke personbilen. De forsøkte å stoppe den., uten at det lyktes. Dermed startet en biljakt. Et par kilometer fra Livold mot Mandal skjedde ulykken ved Trædal.

Promillekontroll

I rapporten som Fædrelandsvennen har fått heter det at politiet valgte å avbryte forfølgelsen og øke avstanden til bilen som avdøde kjørte da politimannen ble oppmerksom på traileren som kom imot.

Det heter at utgangspunktet for det som skjedde var en promillekontroll ved Livoldsenteret. Kort tid etter at kontrollen var begynt, ble de oppmerksom på en lyd. Det hørtes ut som om et bilhorn hadde hengt seg opp.

Ville stanse

De bestemte seg for å stanse bilen som lyden kom fra.

Politifolkene fulgte etter bilen med blålys, og blinket med lyset for å få bilen til å svinge inn i en busslomme. Men den stanset ikke, i stedet økte den farta.

Derfor slo politimannen av blålysene for å se om det hjalp, uten at noe skjedde. Sjåføren bare fortsatte gjennom rundkjøringen ved Vigeland mot Mandal.

Da ble politimannen oppmerksom på vogntoget som kom i mot, som han vurderte som farlig. Han reduserte derfor egen hastighet.

Politifolkene så ikke selve ulykken.

Bremset ikke

Trailersjåføren har forklart at han så bilen som kom i mot, og at den forsiktig krysset midtlinjen og kjørte inn i traileren uten å forsøke å bremse. Han bekreftet dessuten at politibilen som var bak ikke brukte blålys.

Spesialenheten anser at ingenting straffbart har skjedd fra politiets side, og saken er henlagt.