— Regjeringa ønsker ikke et påbud om bruk av redningsvest om bord i fritidsbåter. Det er viktig å bruke redningsvest, men et påbud er ikke vegen å gå, sier næringsminister Monica Mæland til departementets nettside.

Alle må ha

— Det må være redningsvester til alle som er om bord i båten. Jeg tror på frihet under ansvar og oppfordrer alle til å bruke vest. Ingen andre land har et påbud om å bruke redningsvest. Et påbud er ikke veien å gå, meiner ministeren.

Påbud er ikke veien å gå- Vi skal fortsette innsatsen i det holdningsskapende arbeidet. Denne regjeringa har ikke tro på at alt kan løses med et påbud eller forbud. Å påvirke folk til gode holdninger og bruk av sunn fornuft er ofte viktigere, sier Mæland.

Får kritikk

Både Redningsselskapet og Norges Røde Kors er skuffet over vedtaket ettersom mange unge drukner i båtulykker hver sommer. De får støtte av stortingsrepresentanten fra Vest-Agder.

Stortingsrepresentant Kari Henriksen mener det ikke gjøres nok for å få ned drukningstallene i Norge.

— Er regjeringens eneste svar på de utfordringene vi har, å ikke gjøre noen ting, er det trist, kommenterer Henriksen.- Holdningsskapende arbeid er viktig, men jeg hadde forventet litt større engasjement fra Regjeringen i denne saken, legger hun til.