— Jeg skjønner Freddys frustrasjon etter de kraftige uttalelsene fra Åse Michaelsen, og det er veldig leit at han uteblir, sier Aust-Agder-representant Kjell Ingolf Ropstad til Fædrelandsvennen.

- Vi bør ikke splitte Sørlandsbenken på grunn av en enkeltsak, sier Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Tone Sandberg

— Sørlandsbenken er et instrument for å få til en ønsket politikk. Nå opplever jeg at deler av benken motarbeider sykehuset i Arendal, og da er det ikke hensiktsmessig for meg å gi legitimitet til Sørlandsbenken, forklarer de Ruiter.- I sykehussaken er samarbeidet nå på frysepunktet, og derfor vil jeg i tiden framover arbeide for innbyggerne i Aust-Agder og sykehuset i Arendal på andre måter. Nok er nok, sier han.

Sørlandsbenkens leder, Åse Michaelsen (Frp) omtalte i påsken det som er avdekket i fylkeslegenes tilsynsrapport fra sykehuset i Arendal som «verre enn en skandale». At det er gitt dispensasjon fra nasjonale kvalitetskrav på fødeavdelingen betegnet hun som skremmende, og mente folk blir lurt til å tro at det holdes et faglig forsvarlig nivå.

Uenig med Michaelsen

— Jeg er uenig i Åse Michaelsens uttalelser, og det hun sier får stå for hennes regning. Men vi bør ikke splitte Sørlandsbenken på grunn av en enkeltsak, sier Kjell Ingolf Ropstad.

Han understreker at han ikke har lest fylkeslegenes rapport, men sier han føler seg trygg på at styret og sykehusledelsen har gjort gode vurderinger:

— Jeg frykter ikke at det er et dårlig fødetilbud i Arendal, og vil ikke bruke for store ord om det som er avdekket, sier han.

Sørlandsbenken møtes onsdag, og KrF-representanten mener det er naturlig at de tar initiativ til et møte med sykehusledelsen for å tolke rapporten.

— Vi må forsikre oss om at det er et godt sykehustilbud til alle på Agder, sier han.

Godskesen stiller

Både Freddy de Ruiter og Ingebjørg Godskesen (Frp) tok i påsken til orde for at Agder-fylkene heretter skal opptre hver for seg på Stortinget. Godskesen stiller likevel på møtet onsdag:

- Jeg går på møtet, så får jeg se hva som skjer, sier Ingebjørg Godskesen (Frp). Foto: Tore André Baardsen

— Jeg går dit, og så får jeg se hva som skjer, sier hun.- Men jeg tror Sørlandsbenken er mer til fordel for Vest-Agder enn for Aust-Agder. De er seks og vi er fire, så de har alltid flertall, legger hun til, og mener dette kan være uheldig i sykehussaken.

Kjell Ingolf Ropstad mener Sørlandsbenken er viktig:

— Jeg mener vi alltid har mest å tjene på å stå sammen der vi kan stå sammen. Slik kan vi løfte viktige saker for regionen. Så er det selvsagt også full aksept for å være uenig i saker som skiller oss. Men å splitte benken på grunn av en enkeltsak bli helt feil, sier han.

- Et underlig valg

Høyres Svein Harberg kommenterer de Ruiters møteboikott slik:

- Som politikere må vi klare å møtes selv om vi er uenige, sier Åse Michaelsen (Frp.) Foto: Tone Sandberg

— Et underlig valg. Det er ved å involvere seg på flest mulig arenaer man får gjennomslag. Det er i alle fall slik jeg jobber, sier han.Åse Michaelsen har i vinter hatt permisjon for å gå på Forsvarets høgskole, og hun skal nå lede sitt første møte på Sørlandsbenken i 2015. — Det er litt leit at Freddy ikke kommer. Som politikere må vi klare å møtes selv om vi er uenige, sier hun.

Om de kan enes i sykehussaken er foreløpig ikke klart:

— Nå må jeg først snakke med benken, og så får vi se om vi skal gjøre et framstøt i fellesskap, sier Michaelsen.