Einar Andersen håper den sure vinden gir seg, slik at han kan sitte ute i sola. Foto: Anette Larsen

— Nå syns jeg vi har hatt en sur nordavind altfor lenge. Jeg håper det snart slutter å blåse, for det har vært veldig kaldt, sier Einar Andersen.Andersen sier han foreløpig syns det er for kaldt til å sitte ute. At det er kaldt er han ikke alene om å mene. Også Brita Waage mener været har holdt seg litt kaldt den siste tiden.

Brita Waage håper på godvær til helga. Foto: Anette Larsen

— Det har vært godt, men kaldt. Nå håper jeg på fint vær med mye sol og gjerne 10- 15 grader, sier Waage.

Mye sol, men ikke blå himmel

En annen Fædrelandsvennen treffer på i Markens torsdag formiddag er Katie Urquhart. Hun håper det kommende helgeværet vil bli bedre enn sist.

Sist helg ble det mye regn og vind. Katie Urquhart vil gjerne ha litt mer sol og høye temperaturer. Foto: Anette Larsen

— Forrige helg var det så mye regn og vind. Jeg skulle heller ønske sola kom fram og at gradene steg, sier Urquhart.Da har Aurora Stenmark, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt i Oslo, gode nyheter. Hun sier den kalde vinden vi har hatt vil roe seg ned mot helga. Hun forteller det blir oppholdsvær hele helga, uten noe nedbør i sikte.

— Jeg har ingen stor tro på ettermiddagsbyger heller. Det blir mest sol, men det kan være noen tynne høye skyer av og til, så helt blå himmel er det ikke sikkert det blir, sier meteorologen.

Vårlig temperaturer

Når det gjelder temperaturer ser det ut til å bli en mild helg, med 10- 12 grader på lørdagen og opp mot 16 på søndagen. Meteorologen legger likevel til at temperaturene kan variere etter hvor man er, og at det kan oppstå lokale forskjeller. Generelt sett sier hun det blir en bra helg.

— Det blir ganske fint, men fortsatt er det kjølig om natten. Morgentimene kan derfor være ganske kalde, for så å ta seg opp om dagen. Det er typisk for våren, sier Stenmark.

Ikke alle syns det er for kaldt ute. Disse valgte å ta lunsjen ved lekeplassen i Tresse. Fra venstre: Leander (4), Lotte (2), Cecilie Nygård, Sara (1), Kristin Aasen Johannessen og Frida (4). Foto: Anette Larsen

Ikke alle syns det er for kaldt å være ute. I Tresse sitter Leander (4), Lotte (2), Sara (1), Frida (4), Cecilie Nygård og Kristian Aasen Johannessen. De har tatt med seg lunsjen for å spise den ute i sola.— Jeg syns det har vært mye fint vær den siste tida, men det er jo klart at vi venter på blå himmel, sier Aasen Johannessen.

De håper alle på at det er mer sol i vente, slik at de kan tilbringe mer tid utendørs.

— Det er deilig når det begynner å bli varmt i lufta, sier Nygård.