Bortsett fra Tveit skisenter, som har for lite snø, blir det åpne anlegg og full fart ved landsdelens skianlegg i helgen. De fleste melder om snøvær natt til torsdag og gjennom torsdagen.

Flott på Hovden

Daglig leder ved Hovden alpinsenter, Sture Christian Pilegård, er storfornøyd med vær— og føreforholdene øverst i Setesdal.

— Vi har masse snø, men det er plass til mye mer snø. Vår fiende nummer én, vinden, har løyet. Dette lover godt med tanke på helga, sier Pilegård.

— Bakkene har en god blanding av kunstsnø og natursnø, slik at det blir flotte forhold med en solid såle. Også langsrennsfolket vil finne gode forhold og flotte løyper, tilføyer han.

Støtter kreftaksjonen

— Vi gir bort to prosent av vår heiskortomsetning til Rosa Sløyfe-aksjonen på morsdag søndag. Og kan lokke med nysnø i løypene. I tillegg arrangeres det et eget skikurs for alle våre herlige mødre hos skiskolen i Tjørhomfjelletsier, sier Øystein Tjørhom ved Tjørhomfjellet skianlegg.

— Søndag står alle mødre billigere på ski og alle får en fin, liten gave som går til forskning gjennom Rosa Sløyfe-aksjonen, sier Tjørhom.

Landslaget kommer

Lasse Liestøl på Bortelid skisenter sier de preparerer skiløyper og alpinanlegg så alt er klart for storinnrykk i helgen.

— Her fikk vi en god del påfyll i løpet av onsdag og torsdag. Forholdene er gode og i helga kommer Skiforbundet på besøk med Telemarksnedslaget, sier Liestøl.

— Vi kjører da gratis utlån av telemarkski og gratis ski-instruksjon. I tillegg blir det konkurranser, så i helgen er det god grunn til å komme til oss, legger han til.

Snøen minker

— Vi blir åpne i helgen. Det er nok snø, og vi fikk ti centimeter nysnø natt til torsdag. Forholdene er fine, sier Helge Lien, daglig leder ved Lia Skisenter i Mandal.

— Anlegget har fått en del påfyll av snø, så vi håper været holder seg. Vi kan melde om flotte forhold, så det blir åpent hele helga, forteller Gunvor Ljosland ved Ljosland skisenter.

Har fått mer

Aslak Olseth, daglig leder ved Ålsheia skitrekk, kan fortelle at det torsdag snør en del. De har fullt fokus på å holde åpent hele helga.

— Nå er det rundt en halvmeter i terrenget og en meter i løypene. Det er kjørt på en del kunstsnø, som nå får snø oppå der igjen, sier Olseth.

Også ved Eikerapen alpinsenter har det kommet minst 15 centimeter i løpet av torsdagen.

— Det blir flotte forhold i anlegget. Holder været seg blir det fullt kjør i helga og i starten av neste uke, sier driftsleder Kenneth Abrahamsen.

Folkefest i Brokke

Marit Brokke i Brokke As, som koordinerer markedsføringen av Brokke-regionen, lover folkefest i Rysstad.

— I helgen blir det liv og røre. Hundre startende har meldt seg til helgens konkurranse. Lørdag er det langrenn og søndag går de skibakken opp, sier Brokke.

— Vi har fått en del snø torsdag, og det blir ypperlige forhold i skibakken og langrennsløypa, legger hun til.