— På legevakta sa de at det var et mirakel at jeg ikke knuste kneet. Jeg er egentlig veldig heldig, sier Ingvild Sagedal til Fædrelandsvennen.

Skled ned

15-åringen fra Kvarstein sto mandag og ventet på bussholdeplassen like ved ungdomsskolen. Da bussen kom gikk hun opp den store brøytehaugen av snø og is på andre siden av fortauet. Men da bussen kjørte forbi, skled hun plutselig ned, og ble liggende med kneet ut i kjørebanen.

— Bussen kom veldig tett inntil, og kjørte over kneet med hjulet. Det var utrolig vondt, sier Ingvild Sagedal.

Ved hjelp fra vennene som kom styrtende til, klarte hun å reise seg.

— Jeg tok faktisk samme bussen hjem, og jeg sa ikke noe til bussjåføren. Han merket ingenting. Jeg ville ikke si det til foreldrene mine heller, men klokka seks dro vi til legevakta, sier Sagedal.

På Legesenteret i Vennesla konstaterte de at det ikke var brudd. Onsdag var hun inne på en ny sjekk, og torsdag skal hun til røntgenavdelingen i Kristiansand.

— Det er fortsatt veldig vondt, men jeg klarer å gå, sier Sagedal, mens hun halter litt på det ene beinet.

Hun har ingen teori om hvorfor kneet klarte seg såpass godt som det gjorde.

— Jeg er forslått, og det gjør vondt. Men jeg var heldig at det ikke gikk verre. Jeg vet ikke hvorfor.

Avdelingsleder Tom Ånesland i Nettbuss sier at han ennå ikke har fått pratet med bussjåføren.

— Men vi har pratet med skolen og med jentas far. Bussen kom og hadde passasjerer stående på høyresiden, og så skled hun ned fra brøytefonna på andre siden.

— Dersom hun fikk kneet under hele hjulet så kunne det nok ha gått mye verre, men hun er forslått, og uansett så hadde hun englevakt, sier han.

Lettet pappa

Ingvild Sagedal har merker på kneet etter sammenstøtet, og faren Oddbjørn Sagedal er sikker på at det havnet under hjulet.

— Bussen må ha vært over, men det var nok kanten av hjulet. Samtidig må bussens fjæring og snø på underlaget ha dempet sammenstøtet.

— Hun har merker på kneet, og hun skal ta røntgenbilder, men skaden er nok muskulær, sier han.

Oddbjørn Sagedal forteller at busstoppet ofte er kaotisk med ungdommer ventende i flokk foran Venneslahallen.

— Det er viktig at det blir en form for organisering der. Når det er en klynge der som sprer seg til begge sider når bussen kommer, så kan noen komme veldig nærme bussen. Med snøen blir det trangere, sier Sagedal, som selv jobber i kommunen.

— Jeg har gitt beskjed videre til teknisk at den brøytefonna som er der bør vekk, sier han.

Ungdom i flokk

Når Fædrelandsvennen er på bussholdeplassen kryr det av ungdom som kaster snøballer og som løper inn og ut av veien.

Rektor ved skolen, Eivind S. Tellefsen, sier at han vil vurdere tiltak.

— Det var et hendelig uhell, og det kunne gått mye verre. Det er ikke lov å kaste snøballer, men vi kan ikke være til stede på alle arenaer og ha oversikt. Men det er klart jeg tenker på om vakthold der på spesielle tidspunkt kan være aktuelt, sier han.