37-åringen tilsto i retten at han hadde med seg 45 kilo hasj fra Spania. Han kjørte en tyskregistrert leiebil og ble møtt av en annen bil som geleidet ham til Fredrikshavn.

Der overtok han den dramatiske kvelden for ett år siden ansvaret for å kjøre en Audi til Aalbæk som han trodde var fullastet av sprit, og ikke hasj.

Selv erkjenner 37-åringen besittelse av 45 kilo hasj som han tok med seg fra Spania, etter en ferietur med familien som i mellomtiden var sendt hjem til Norge.

Søndag 6. januar i fjor dro han til havnen i Aalbæk med det store hasjpartiet, som han altså trodde var sprit bortsett fra de 45 kiloene han hadde med seg.— Plutselig ropte politiet. Der og da var jeg bare opptatt av å komme meg avgårde. Jeg hoppet om bord i båten da jeg hørte den ble satt i gir og skulle kjøre. Kort tid etter kom det en båt inn fra siden i «200», som traff oss. Jeg stod foran i båten og hadde mer enn nok med å holde meg fast. Plutselig hørte jeg en rope at han var blitt skutt. Jeg antar at det må ha vært båtføreren, fordi han snakket norsk. Alt var kaotisk, sa 37-åringen.

Han nektet å svare på en rekke spørsmål fra anklager Mette Bendix.

– Jeg uttaler meg ikke om andre, kun meg selv, sa mannen i retten.

To andre tiltalte, mannen som har erkjent befatning med hele hasjpartiet på 260 kilo og 39-åringen som politiet mener er hovedmannen, nektet å gi forklaring i retten.

Den narkotikatiltalte 37-åringen hadde telefon med seg i cella i varetekt. Han ante neppe at politiet tok opp alle samtalene han hadde. Noen samtaler ble spilt av i retten i Hjørring mandag.

Da tiltalte ble konfrontert med disse samtalene i retten han avslo stort sett å kommentere det som ble sagt, eller bortforklare det hele.

Avspilte telefonsamtaler

Etter lunsjpause fortsatte retten med å spille av telefonsamtaler som den tiltalte har hatt. Han avslo å fortelle hvem han snakket med. Tiltalte var ikke klar over at samtalene ble tatt opp på bånd av politiet, og avsnitt for avsnitt blir han i retten konfrontert av anklageren med det han sier i samtalene.