Sommerbåten passerer Lindesnes fyr i tåke og regn. Men folk stilte opp med flagg! Foto: Kjell Olsen
På det lille skjæret Nua hadde en gjeng med skjekter produsert i Mandal slått seg ned. Det ble satt opp langbord og kokk Trond Skogvoll opp med mat. Foto: Espen Sand
Disse festkledde figurene fulgte Sommerbåten inn til Mandal. Mon tro om de ikke havnet i tv-ruta også. Foto: Espen Sand
Båt Mandal 12.jpg Foto: Espen Sand
Båt Mandal 10.jpg Foto: Espen Sand
Båt Mandal 06.jpg Foto: Espen Sand
Båt Mandal 05.jpg Foto: Espen Sand
Båt Mandal 03.jpg Foto: Espen Sand
Båt Mandal 02.jpg Foto: Espen Sand
Båt Mandal 01.jpg Foto: Espen Sand
Båt Mandal 11.jpg Foto: Espen Sand

MANDAL: — Jeg er jo litt bløt, men jeg vurderte aldri å bli hjemme. Dette måtte jeg bare få med meg, sier Torbjørn Tønnessen fra Mandal.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Han var en av svært mange som hadde samlet seg på piren, like ved innseilingen av Mandalselva, for å ta imot Sommerbåten - NRKs seilende tv- og radiostudio.

Se vår billedserie øverst!

- Lokalkunnskaper om byen

Mandal er en av 41 kystbyer tv-kanalen har valgt å gjeste denne sommeren. Tirsdag kveld skal sommeråpent sendes direkte fra Ballastbrygga på Malmø. Her skal mye av det Mandal kan by på presenteres for opp mot én million seere.

Blant annet skal Nils Reidar Christensen snakke om Smoi-språket, Helene Bøksle skal opptre. Komiker Rune Andersen og kunstner Erik Pirolt er blant gjestene.

Tønnessen tror markedsføringen i landets største kanal betyr mye for byen.

— Folk i hele Norge får lokalkunnskaper om byen, så det betyr mye. Det er mange som følger med på disse sendingene, sier Tønnessen.

- Kjempegøy

Overfarten fra Farsund til Mandal ble sendt minutt for minutt, noe som nok var en av grunnene til det store oppmøtet. Her var muligheten stor for å komme i tv-ruta. Andre derimot synes båtlivet og de mange hundre båtene som fulgte etter Sommerbåten var artigst.

- Jeg har vært på båt mange ganger. Derfor var det kjempegøy å se på alle båtene, mente Martin Myklebost (5).

— Hvilken båt var den fineste?

- Den største, smilte 5-åringen.

Sko fra helikopter

Byen hadde trukket i de fleste tråder for å lage tirsdagen til en fest for folket. Lag og foreninger holdt show og konserter i timene før og etter Sommerbåtens ankomst. På Sjøsanden delte en lokal skobutikk ut sko fra et helikopter, og fra Buens tak hørte man bandet The Violent Years fra alle vinkler.

- Det er helt fantastisk når det skjer så mye i byen. Gøy med blest om Mandal, mente Silje Bruskeland, som hadde møtt opp med datteren Vilje (3).