Folkehøgskolen (fhs) skal ha kapasitet til 75 elever, og vil leie lokalet på Kristiansand Feriesenter, Dvergsnestangen.

— Det spesielle med denne skolen er at den ligger i ligger i Kristiansand. Studentene vil få nærhet til en by i tillegg til å kunne få tilbud om friluftsliv både sommer og vinter. Vi vil ha en høy profil på friluftsliv, elevene vil bo rett ut i havgapet, sier styreleder Jan Gossner, tidligere leder av Kristiansand Frikirke.

Linje for unge mødre

Styreleder for Kristiansand Folkehøgskole er Jan Gossner, tidligere leder av Kristiansand Frikirke. Foto: Kjartan Bjelland

Den kristne skolen skal ha Frikirkens verdigrunnlag, og tilbyr foreløpig fem faglinjer. Blant annet linjen Barn og oppvekst. Dette er et tilbud tilegnet unge mødre, hvor skolen stiller med barnehageplass.— Konseptet går ut på at unge mødre, som har droppet ut av skolen skal motiveres til å mestre livet. Vi har til nå hatt et tilbud i frikirken en gang i uka for unge mødre. Vi ønsker nå at disse kan gå sammen med andre ungdommer, slik at de kan føle seg så normale som mulig, sier Gossner.

Samarbeid med Dyreparken

I tillegg tilbyr skolen fordypning i dyr og natur.

— På denne linja utforsker vi dyrenes verden, jobber med eksotiske dyr, forvaltning av naturressurser, og fokuserer på truede dyrearter. I samarbeid med Kristiansand Dyrepark får du gjennomføre et dyrepasserkurs med seminarer og praksis. Linja gir unik erfaring for videre studier innen biologi, veterinærstudiet og naturforvaltning, skriver skolen på sine hjemmesider.

Kristiansand Folkehøgskole blir regionens tredje folkehøgskole. Fra før av er Agder Folkehøgskole etablert i Søgne og Folkehøgskolen Sørlandet på Birkeland. Jan Gossner mener likevel at det er marked for en ny folkehøgskole.

Les også: Hotell i Mandal kan bli folkehøgskole

25 påmeldte elever

— Vi må opparbeide vår plass inn i det åpne markedet, men jeg ser at det er stor interesse. Flere personer i Kristiansand og omheng ønsker en skole i byen. De vil gå på en folkehøgskole der de bor eller er kjent. I tillegg er det mange ungdom fra andre steder i landet som har vært på ferie i Kristiansand og ønsker seg til skolen vår.

Skolens opptak startet i oktober i fjor. Ifølge styrelederen er det til nå 25 påmeldte elever.

Folkehøyskolens rektor blir Jens Kristian Karstensen. Han har ledet arbeidet med folkehøyskolen som et prosjekt knyttet til Kirkens Ungdomsprosjekt (KUP) i Kristiansand.