Driftssjef Åse G. Versland var fornøyd med svaret fra samferdselsminister Ketil Solvik Olsen. Foto: Siv Dolmen
skilting_for_attraksjoner002.jpg Foto: Siv Dolmen
skilting_for_attraksjoner003.jpg Foto: Siv Dolmen
skilting_for_attraksjoner004.jpg Foto: Siv Dolmen
skilting_for_attraksjoner005.jpg Foto: Siv Dolmen
skilting_for_attraksjoner006.jpg Foto: Siv Dolmen

— Vi er fornøyd. Dette er en begynnelse, sier driftssjef Åse G. Versland ved Utsikten til Fædrelandsvennen.

Hun har nettopp hørt samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) si at han vil be Vegdirektoratet ta hensyn til reiselivsaktører når de nå foretar en gjennomgang av regelverket for skilting langs hovedveiene i hele landet.

Etter at E 39 ble lagt om, har Utsikten kjempet i seks år for å få sette opp et skilt som viser vei til turistperlen i Kvinesdal som også inneholder kunstsenter og golfanlegg. De mener uteblitt gjester har kostet dem 1,5 millioner kroner årlig.

— I november fikk vi ja til å lage et pilotprosjekt med skilting i to år. Men vi måtte bekoste det selv, og har betalt om lag 240.000 kroner, sier Versland litt oppgitt.

Også andre steder i landet er det frustrasjon over skiltpraksisen, og det var stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF) som tok saken opp i Stortingets spørretime onsdag:

— Vil statsråden tilpasse regelverket slik at det blir enklere for reiselivsaktører å sette opp visnings- og turistskilt langs veiene i Norge? spurte han.

— Praksis har kanskje vært litt for restriktiv, og jeg vil foreslå at NHO Reiseliv kan bli med i prosessen med Vegdirekoratet, sa Solvik-Olsen.

Han mener det er viktig at det ikke blir en skiltjungel, men at lokale nærings- og turistinteresser blir ivaretatt.

— Det kan heller ikke være slik at alle lokale eggutsalg kan få hvert sitt skilt. Et sted må grensen gå, men den må gå et annet sted enn i dag, sa han.

— Om det er nødvendig med en egen sak til Stortinget eller om dette kan gjøres ved å endre praksis internt i Veivesenet, tør jeg ikke si i dag, sier Solvik-Olsen til Fædrelandsvennen.