— Det har vært mye smårusk i maskineriet i det siste, og i tillegg forsvant Matthias til Rosenborg i samme åndedrag. Da vi hadde den gode perioden mot Odd, Aalesund og Stabæk var vi full tropp på trening, sier Mons Ivar Mjelde.

Det har gått en uke siden Matthias Vilhjalmsson (28) ble klar for Rosenborg. Start har fortsatt ikke hentet inn en erstatter. Prøvespilleren Austin Ikenna (21) fra Nigeria får ikke kontrakt med sørlendingene.

- Det er viktig at klubben gjør en god jobb i dette overgangsvinduet. Vi er - og har vært - i en presset situasjon økonomisk, og det må vi ha forståelse for. Klubbens eksistens er viktigst. Vi skal gjøre alt for å overleve, sier Start-treneren.

Kapteinen ønsker ny spiss

Start ligger på 10. plass, men har bare tre poeng ned til kvalik- og nedrykksplass. Starts kaptein ønsker også fortsterkninger.

- Vi trenger en erstatter for Matthias. Jeg håper vi får en ny spiss på plass snart, sier Gudmundur Kristjansson (26).

Start-treneren gir seg i Kristiansand etter sesongen, og skal antakeligvis på markedet for å finne seg en ny trenerjobb etter sesongen. Mjelde tror han skal være attraktiv for nye jobber.

— Folk ser at vi har kvittet oss med nesten et helt lag, men det trigger meg å holde klubben oppe. Jeg skal gjøre mitt beste for å få gode resultater, så skal de som sørger for hvilke spillere som er her gjøre sitt beste. De som har peiling på fotball ser at det vi har gjort er en god prestasjon uansett, forteller Mjelde.

Gudmundur Kristjansson er klar på at Start må forsterkes. Foto: HERMAN FOLVIK

Unngå tap

47-åringen fra Osterøy er klar på hva som må til mot Aalesund og Bodø/Glimt i de to kommende kampene.

— Nøkkelen er at vi er godt organiserte og har god struktur. Også må vi tørre å spille vårt eget spill, det er da vi er gode. Det beste er alltid å vinne kamper, men når vi møter lag rundt oss på tabellen er det også veldig viktig ikke å tape, sier Mjelde.

— Det er veldig viktige kamper for oss. Det blir to tette og jevne kamper, men det er to kamper vi må og skal vinne, sier Kristjansson.

Tidligere Aalesund-spiller Robert Sandnes (23) gleder seg til å møte gamle lagkamerater.

— Jeg er alltid litt mer tent før jeg møter Aalesund. Jeg håper på litt spilletid, for jeg føler meg super, sier Sandnes.

- Må forbedre oss

Starts toppscorer, Kristoffer Ajer med åtte mål, vil vise fram laget på en annen måte enn de har gjort etter ferien.

- Det blir spennende oppgjør fremover. Vi trenger tre poeng igjen og vi må fremstå mye bedre enn vi har gjort i de to siste kampene.

- Hvordan påvirker de siste tapene stemningen i laget?

— Stemningen er god her nå også, men det er klart den blir enda bedre når vi vinner. Vi er utrolig klare for å slå tilbake igjen, sier Ajer. Formen hans er ikke helt på topp på grunn av en forkjølelse og unggutten sto over siste del av fredagstreningen.

— Formen er ikke helt på topp, men jeg satser på å bli helt frisk til søndag. Jeg hadde feber tidligere i uka, men er litt bedre nå.

Daniel Aase blir etter all sannsynlighet å finne i startoppstillingen igjen når Start gjester Aalesund søndag. Foto: Herman Folvik