— Vi har kontroll på brannen, men det var veldig god fyr da vi kom til stedet. Det blåste også en del, så vi var redd for at skogbrannen skulle spre seg og ta helt av, sier fungerende underbrannmester Frank Nilsen, til Fædrelandsvennen klokka 17.40. Vinden blåste ganske kraftig vestover, altså mot selve Dyreparken, da brannvesenet kom til stedet.

Resepsjonist

Brannvesenet ble varslet om skogbrannen i Abrahavn i Dyreparken klokka 16.52.

Her kjemper brannvesenet mot flammene. På dette tidspunktet fryktet de at skogbrannen skulle ta helt av. Foto: Kjetil Nygaard

— Det var en resepsjonist som oppdaget noe røyk da hun var ferdig på jobb. Hun fikk varslet brannvesenet. Mer vet jeg ikke foreløpig, sier direktør for Abrahavn, Wenche Munkelien.- Skogbrannen er rett under høyspentledningene mellom oss og Ikea, så jeg vil tro området ligger akkurat på grensen til Dyreparken. Dette er et godt stykke unna Abrahavn og enda lenger unna Dyreparken. Det var derfor ikke nødvendig for oss å iverksette noen tiltak, sier Munkelien. heldig nære veien.

Fikk motstand

Ifølge underbrannmesteren er det et sted mellom 30 og 40 mål som har brent. Området som brant ligger 150 meter inn i skogen fra rundkjøringen til Abrahavn ved Ikea.

Her har brannvesenet og en ansatt i Dyreparken nettopp satt i gang en vannpumpe fra et tjern. Foto: Kjetil Nygaard

— Det brant i et kronglete terreng. Vi fikk satt opp en vannpumpe i et lite tjern, og hadde åtte mann med smekker som fikk omringet brannen. Det brant oppover i en skråning, og brannen fikk derfor motstand, heldigvis, sier han.I tillegg til to lag fra brannvesenet var også politiet på stedet. Sivilforsvaret ble også varslet, men det viste seg å ikke være behov for deres hjelp.

— Vi kjenner ikke årsaken til brannen, sier innsatsleder i politiet, Salve Eieland, til Fædrelandsvennen.

Berømmer brannvesenet

Han berømmer brannvesenet for innsatsen.

— De håndterte situasjonen raskt og bra.

Brannvesenet vil nå bli værende på stedet ut over kvelden.

— Jeg regner med at vi vil drive på med etterslukking i en to til tre timer, sier Nilsen.