— Jeg ser det som en stor ære å bli foreslått til sentralstyret i Norges største parti. Du skal lete lenge etter å finne et styre som har gjort viktige vedtak for landet opp gjennom tidene, sier Næss til Fædrelandsvennen.

Bykle-ordfører Jon Rolf Næss blir Agders medlem i Arbeiderpartiets nye sentralstyre. Foto: Kjartan Bjelland

Jon-Rolf Næss er ordfører i Bykle. Han er også leder i Aust-Agder Arbeiderparti. Det har ikke vært noen sørlendinger i Aps sentralstyre de siste årene, etter at Mette Gundersen fra Kristiansand gikk ut.— Jeg visste jeg var foreslått, men jeg kjente gleden da leder i valgkomiteen Martin Kolberg ringte og orienterte søndag, sier Næss.

Sørlandets sak

Han sier han skal tale hele Sørlandets sak i Aps sentralstyre og viser til de kjente sakene som Sørlandslaben, veier, UiA og så videre. Næss gleder seg til å jobbe med de to nye nestlederne Hadia Tajik og Trond Giske.

Han minner om at Giske som statsråd satte ned Sørlandsutvalget, som så på hva Sørlandet trenger for å utvikle seg videre.

- Snart tilbake!

— Se på meningsmålingene! Ap er snart tilbake som landets styrende parti. Da er det viktig at Agder er med i Aps sentralstyre, sier Jon Rolf Næss.

Sentralstyret velges formelt på partiets landsmøte, men Næss sier det er liten tradisjon for kampvotering.