Butikken i Arendal har vært utsatt for flere milliontyverier gjennom årene. I 2008 ble det stjålet klokker for 3,5 millioner, og natt til 8. april 2009 ble en parkbenk brukt som rambukk da butikken igjen ble robbet for klokker til en verdi av to millioner. Butikken har hatt seks innbrudd og tyverier gjennom årene.

Den etterlyste polakken er avbildet inne i butikken sammen med en annen polakk før selve tyveriet. Han er også fotografert samme dag, ved ferjeavgang fra Norge, sammen med landsmannen som tidligere er dømt for tilsvarende forhold i Norge.

Den siktede polakken har ikke ønsket å forklare seg, og benekter straffskyld. To andre personer er også siktet i saken, men ikke pågrepet. Da Aust-Agder tingrett behandlet spørsmålet om varetekt, konkluderte retten med at det var skjellig grunn til å mistenke den 36 år gamle polakken for innbruddstyverier i Arendal.

— Vi har naturligvis ikke henlagt en så stor sak, og har holdt den varm helt siden innbruddet skjedde i april for nesten fem år siden, sier etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon til Fædrelandsvennen.