GRIMSTAD: Mannen kjørte utfor veien ved Ugland garasjer like vest for Grimstad sentrum. Før politiet og ambulanse kom til stedet, hadde mannen stukket til skogs.

— Et vitne har fortalt at mannen fikk det travelt med å få ting og tang med seg ut av bilen, opplyser operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

- Kjørte stygt

Politiet fikk melding om utforkjøringen klokken 07.50. En snau time senere ble mannen pågrepet, etter at en politihund klarte å spore ham opp like i nærheten av stedet utforkjøringen skjedde. Det viste seg at bilen var stjålet i Lillesand, og at mannen bar på to bager med tyvegods. Det er foreløpig uklart hvor tyvegodset hører hjemme.

Flere vitner har meldt fra til politiet om at mannen foretok en rekke farlige forbikjøringer før han endte i grøfta.

— Vi har fått meldinger om at han kjørte stygt, sier Arnesen.

Satt i arresten

Eieren av bilen meldte fra til politiet om tyveriet i 07.30-tiden lørdag morgen. Etter det fvn.no kjenner til våknet han i det bilen, en Jeep Cherokee, forsvant ut av gårdsplassen. Tyven skal ha rygget opp i et blomsterbed før han kjørte av sted.

35-åringen skal ikke ha pådratt seg skader i utforkjøringen. Han måtte lørdag formiddag avlegge blodprøve hos legevakten, før han ble tatt med inn til arresten i Arendal.

— Han er mistenkt for kjøring i påvirket tilstand, sier operasjonslederen.