KRISTIANSAND: Bilen hans var på verksted ved Tinnheia Bil da den ble stjålet natt til 1. mai. Men tirsdag kveld slo alle tilfeldigheter til da bilen plutselig dukket opp ved bileierens bolig på Mosby, ti kilometer unna verkstedet.

— Jeg og noen naboer satt på verandaen da bilen kjørte forbi. Vi rakk såvidt å se at bilen var lik min, og en av vennene mine humret: «Er ikke det bilen din?!». Da en av naboene gikk, kom han etter kort tid tilbake og spurte hva registreingsnummeret mitt er. Han hadde nemlig sett at bilen min stod parkert bare 50 meter unna, sier bileieren til fvn.no.

Tabbetyvene hadde trolig ikke sjekket adressen hans i vognkortet før de kjørte til Mosby. Uansett oppdaget de fort at de valgte feil sted til å sette fra seg bilen.

Ville løpe

Da bileieren kom bort til bilen, var det først ingen personer å se i nærheten. Han kontaktet politiet, ba en kompis komme og satte seg på vakt ikke langt unna bilen. Etter kort tid kom to menn og tre kvinner gående mot den stjålne bilen. Bak ryggen hadde bileieren et kamera på lur.

— Sammen med kameraten fikk jeg lagt den ene av dem i bakken. Han prøvde å løpe bort, men med 100 kilo hver klarte vi å holde ham nede. Vi holdt ham der til politiet kom, sier bileieren.

Det gikk snaue ti minutter før en politipatrulje var på stedet. De pågrep den 27 år gamle mannen, samt to kvinner på 19 år. En mann og en kvinne stakk fra stedet, uten at politiet klarte å få tak i dem. Onsdag var de fortsatt ikke pågrepet.

— Vi leter fortsatt etter mannen som kjørte bilen og hans venninne. Vi kjenner identiteten til dem, sier politiførstebetjent Arild Sørensen ved Kristiansand politistasjon.

Han beskriver pågripelsen som meget sjelden.

— Det er en spesiell sak. Her er det mange tilfeldigheter ute og går, sier Sørensen.

Bestilte time

27-åringen skal etter det fvn.no kjenner til, ha vært innom Tinnheia Bil torsdag i forrige uke. Han bestilte da verkstedtime, men skal ha vært vel så interessert i bygningen.

— Han møtte meg på baksiden av bygget, og gikk sammen med meg gjennom verkstedhallen til kundemottaket, sier daglig leder Jan Inge Åsland til fvn.no.

Tyveriet skjedde trolig like før midnatt natt til 1. mai. Ved å sette opp en stige til et vindu i andre etasje, klarte tyvene å ta seg ned i verkstedhallen, hvor bilen stod. Der plukket de med seg et sveiseapparat, en skjærebrenner, et sett med felger og dekk, en projektor, samt en bærbar pc.

I tillegg til bilen, stjal de et nøkkelskap med nøklene til fem kundebiler som stod parkert ved verkstedet. Bileieren ble oppringt av verkstedet om morgenen tirsdag. De opplyste at bilen var brukt til å frakte bort tyvegodset.

Avhør

— Bilen hadde fått noen riper på siden, samt at inventaret var oppskrapt, sier bileieren.

Mesteparten av tyvegodset er foreløpig ikke funnet. Onsdag ble de tre personene som er innbrakt avhørt. De to kvinnene er mer eller mindre sjekket ut av saken.

— De var trolig passasjerer i bilen uten å vite at den var stjålet, sier politiførstebetjent Sørensen.

For daglig leder Jan Inge Åsland ved Tinnheia Bil ble det en hektisk dag onsdag.

— Jeg har ennå ikke fått tak i to av bileierne som ble frastjålet nøkler. Dette er forbasket irriterende. Folk leverer inn bilene sine på verksted, og ender opp med trippelregning. Men jeg vil prøve å hjelpe så godt jeg kan, sier han.