FARSUND: Det ble klart under en pressekonferanse i Farsund i dag. Det er selskapet Norsk Miljø Energi AS som skal stå for utbyggingen som skal ha en kostnadsramme på over en milliard.

Pengene blir gitt gjennom Enova og er den største enkelt-tildelingen til vind i Norge i år.

— Økt fornybar energiproduksjon er et viktig mål for regjeringen. Jeg er opptatt av at fornybar energi må bli mer konkurransedyktig. I denne tildelingen ser vi at vi får mer vindkraft for pengene enn tidligere. Ifølge Enova er kostnadene for vindkraft på vei ned. Det er jeg svært glad for, skriver olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i en pressemelding.

— Vi ser at kostnadene ved utbygging av vindkraft har sunket siden 2008. Dette er gode nyheter for videre utvikling av vindkraft i Norge. Vi håper vår støtte kan gi bransjen et ytterligere løft slik at flere vindparker nå blir bygget ut, sier adm. direktør Nils Kristian Nakstad i Enova.

— Lista stikker av med halvparten av de nasjonale midlene, sier Robin Martin Kåss (Ap), statssekretær i olje- og energidepartementet.

Totalt tre prosjekter får tilsammen 631,5 millioner kroner. I tillegg til Lista blir det også midler til vindkraftprosjekter på Ytre Vikna i Nord-Trøndelag og Havøygavlen vindkraftverk i Finnmark. De tre prosjektene vil gi om lag 325 GWh ny fornybar energi.

Den planlagte vindmølleparken skal ligge vest på Lista. Utbygger Norsk Miljø Energi AS er heleid av Fred Olsen Renewables.

De statlige midlene blir utbetalt etter at utbyggingen er ferdig.