LILLESAND: Prisantydning på boligen, som ligger i Stranda på Ågerøya var på 2,7 millioner kroner, men den ble solgt for 3,65 millioner kroner.

Det er Meglerhuset Sædberg som har stått for salget.

— Dette er et stjerneeksempel på at vi kan få en prisøkning på noen typer eiendommer på Ågerøya, som følge av opphevelse av boplikten, sier eiendomsmegler Gustav Sædberg ved Meglerhuset Sædberg.

Annen kjøpergruppe

Han forteller at det var nærmere 30 personer som viste interesse for boligen, som tidligere har vært regulert til helårsbolig. En stor del av interessegruppen var lokale.

— Når man ikke har boplikten å ta hensyn til kan man få en annen kjøpergruppe. Det har vi sett i dette salget, det var flere personer fra Lillesand og Kristiansand som viste interesse for å ta i bruk det gamle skipperhuset som fritidsbolig, forteller han.

Ikke lokal kjøper

Meglerhuset kan ikke fortelle hvem som har kjøpt eiendommen på Ågerøya, men Sædberg kan røpe at kjøperen ikke er lokal.

— Vi har hatt interesserte både fra Rogaland og fra Østlandet. Vi hadde en budrunde med totalt tre personer, og jeg kan si at personen som endte opp med å kjøpe eiendommen ikke er fra Sørlandet, og at boligen vil bli brukt som fritidsbolig, avslutter han.

Boplikten på Ågerøya ble avviklet på bystyremøte i Lillesand kommune 9. mai i år, med 17 mot 10 stemmer. På Ågerøya er det i dag om lag 115 boliger, hvor 30 av dem har vært regulert til helårsboliger.