KRISTIANSAND: — Tiggeren ble pågrepet fordi han sjikanerte de ansatte på kafeen ved jernbanen, røykte inne i lokalet og var direkte aggressiv. Etter pågripelsen ble han ilagt et forelegg på 6000 kroner, opplyser etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon.

Mandag fikk politiet en rekke meldinger fra publikum som følte seg sjikanert av tiggerne.

— Fra Kristiansand parkeringsselskap fikk vi melding om at fire voksne tiggere forsøkte å stjele lommebøker fra folk som stod klar for å legge penger på parkeringsautomatene i området ved jernbanen og rutebilstasjonen. Samtidig er det kommet flere meldinger om samme forhold fra de avgiftsbelagte parkeringsplassene ved Slottet.

Ville "hjelpe"

Da Fædrelandvennen var ved jernbanen tirsdag formiddag ble flere personer oppsøkt av en tigger da de stod foran parkeringsautomatene.

— Han ville vise meg hvordan jeg skulle betale. Samtidig viste han meg en lapp om at familien trengte penger. Automaten fikk 20 kroner, og tiggeren fikk ti kroner, sier kvinnen fra Kristiansand.

En annen mann skulle plassere bagasjen sin i oppbevaringsboksene ved jernbanen. Han ble oppsøkt av den samme tiggeren.

— Han var veldig ivrig til å vise meg hvordan jeg skulle håndtere pengene ved betaling av oppbevaringsboksen. Han var pågående, men ikke aggressiv, forteller mannen.

— Ga du ham penger?

— Ja, han viste meg en lapp hvor det stod at han trengte penger til familien sin. Så jeg gav ham hundre kroner, forteller mannen.

— Men skulle jeg ikke gjort det da? var spørsmålet Fædrelandsvennens medarbeidere fikk.

Pågående tiggere

— Det er mange som opplever tiggernes opptreden som ubehagelig og svært pågående. Våre patruljer kommer derfor til svinge innom dette området når de først er i nærheten for å synliggjøre politiet mer, sier etterforskningslederen.