VENNESLA: — Hva føler du nå?

— Nå er jo jeg fra Vennesla, så jeg har ikke samme forhold til denne pipa som kristiansandere har, men det var litt rart da jeg hørte hvor gammel den var og historien bak.

Borte om tre uker

— Hvor stort jobb er dette?

— Det er ikke så stor jobb å rive selve pipa. Men det går mye tid til sikringstiltak, slik som rigging av stillaser. Pipa er murt i teglstein som er veldig løse nå og har begynt å løsne. Det har begynt å falle ned deler fra pipa. Vi river derfor åtte meter av den øverste delen ned til taket på bakeriet. Resten skal stå.

- Hvor lang tid tar denne jobben?

— To til tre uker.

- Er dette en vanlig dag på jobben?

— Nei, dette er helt spesielt. Vi bygger mest boliger. Mest i Kristiansand. Det siste ett og et halvt år har vi bygget 30 boliger på Dvergsnes i Randesund. Da er det snakk om totalprosjektering. Vi har seks ansatte i firmaet og noe innleid arbeidskraft.

I skyggen av Handelens Hus

- Hvordan har reaksjonene vært på rivingen av et av byens landemerker?

— Jeg tror folk skal være veldig glad for at vi river pipa. Den er farlig når den er så dårlig slik som den er nå. Og den brukes jo ikke til noe. Det er kanskje litt trist for bybildet, men den var mer synlig før Handelens Hus ble reist.

Byggmester og brannmann

- Er du plaget av høydeskrekk?

— Ikke hvis vi bruker stillas.

- Hvor lenge har du drevet som byggmester?

— I 28 år. Men i tillegg til å jobbe som byggmester har jeg en kvart stilling som deltidsbrannmann i Vennesla Brannvesen, som nå heter Kristiansandsregionen brann og redning IKS.

- Så du er altså brannmann?

— Det har gått i arv fra min far som var med å starte branntjenesten i Vennesla.

- Hvordan er det med dine egne barn, har de fulgt i fars fotspor?

— Begge sønnene mine er snekkere og jobber i firmaet. Men de blir neppe brannmenn.

Hekta på Vasaloppet

- Hva gjør du på fritiden?

— Da går jeg på ski og løper orientering. Jeg har gått Vasaloppet fire ganger. Og så har jeg fem barnebarn som jeg er veldig stolt av.

- Reiselysten, hvordan er det med den?

— Vi er rett som det er i hytta på Hovden.