AGDER: — Sjangerbredde og teft, det er dommen Kristin Winsents, fra NRK, gir til årets Hove-ledelse.

I faktaboksen til høyre kan du se et utvalg av artister på de forskjellige festivalene på Sørlandet.

- Helhetlig mener jeg helt klart Hove har gjort de sprekeste bookingene, sier Winsents

Mange forbinder Sørlandet og festival med Quart-festivalen. Den tida er over, og Hove-festivalen er vokst seg enormt stor og er blant annet Brandon Flowers', vokalist i The Killers og nå Hove-aktuell som soloartist, sin favorittfestival. Så godt liker Flowers Hove-festivalen at han ringte personlig for å spørre om lov til å spille.

— For musikkinteresserte seiler sommerens festival opp som et must, noe av det kuleste med festivaler som presenterer den slags bredde er jo å få med seg store kjente artister som Robyn og Linkin Park, samtidig som de heteste nykommerne er representert ved artister som The Vaccines, Toro Y Moi og Tame Impala., sier hun.

- Jeg gleder meg veldig til Jenny & Johnny, sier Øyvind Berekvam, som driver en av Norges mest leste musikkblogger.

Jenny & Johnny kommer til Hove, er kjærester og spiller indiepop.

Norway Rock i Kvinesdal har blitt arrangert siden 2006 og har fått et godt renomè disse årene.

INFERNO: Metalbandet In Flames spiller på årets Norway Rock. Her fra Hove i 2008.

I år står blant annet band som Volbeat, In Flames, TNT, Black Label Society og Kvelertak på scenen. Bieber-feberen her er nok rimelig lunken.

— Valgene til de resterende festivalene på Sørlandet er litt mer opplagte, men de leverer gode tilbud innenfor sine respektive sjangre, mener Winsents

Fjellparkfestivalen i Flekkefjord har to band på plakaten til nå, og satser på 'up and coming' bandet Oslo Ess, som turnerer med Honningbarna for tiden, og Jokke og Valentinerne-tributebandet Valentourettes.

- Oslo Ess er en strålende booking. De kommer 100 % til sin rett på festival. Et fenomenalt liveband, sier Winsents.

Ï Farsund, på Kjørrefjorfestvialen, satser man også på unge, fremadstormende band. Kakkmaddakka, Honningbarna og Tôg står alle på plakaten her.

I fjor besøkte store navn som Pink og Bryan Adams Odderøya Live. I år er rockelegenden Ozzy Osbourne klar for å trigge rockefoten til musikkelskere fra Sørlandet. I tillegg står Clutch, Black Debbath og Audrey Hourne på scenen 6. august i Bendiksbukta.