KRISTIANSAND: I dag er det en fotoboks i hver retning, plassert i bunnen av tunnelen. Fartsgrensen gjennom tunnelen er 70 km/t.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) la i dag fram en pressemelding som viser at 11 strekninger kan få eller sannsynligvis vil få fotobokser med gjennomsnittsmåling i løpet av året.

Trolig i 2011

Flekkerøytunnelen står på listen over tunneler som sannsynligvis får gjennomsnittsmåling i år.

– Det viktigste tiltaket for å redusere dødsulykkene og alvorlige ulykker på veiene er å få sjåførene til å holde fartsgrensene, og å tilpasse farten etter forholdene. Automatiske målinger av gjennomsnittsfart er således et effektivt tiltak når det gjelder å bedre trafikksikkerheten, sier Meltveit Kleppa i pressemeldingen.

Riksvei 457 Flekkerøytunnelen er den eneste strekningen på Sørlandet som risikerer å gjennomsnittsmåling i år.

I løpet av de tre kommende årene vurderes det å etablere såkalt streknings-ATK på inntil 40 strekninger i Norge.

Trygg Trafikk fornøyd

Distriktsleder i Trygg Trafikk i Vest-Agder, Ole Rath, er fornøyd med at gjennomsnittsbokser nå blir en realitet i Flekkerøytunnelen.

— Dette er et trafikksikkerhetstiltak. Trygg Trafikk er til for det og alt som kan gjøre trafikken sikrere, er bra. Om jeg ikke husker feil, så reduserer slike bokser ulykkesfrekvensen med rundt 30 prosent. Jeg synes det er et virkelig godt tiltak, sier Rath.

Si din mening i debatten under grafikken!