GRIMSTAD: – Sjåføren var inne til avhør hos oss etter ulykken og ble ilagt et forelegg på 10.000 kroner for å ikke være tilstrekkelig skodd for føret, opplyser etterforskningsleder Leif Viken ved Grimstad politistasjon.

LES OGSÅ: Trailer på tverke på E 18

Uhellet skjedde ved 04.30-tiden på E 18 ved kommunegrensen mellom Grimstad og Lillesand natt til mandag.

Skled ut

Tilhengeren på det polske vogntoget skled ut og kilte seg under autovernet, mens fronten havnet i brøytekanten på motsatt side.

Dette førte til at vogntoget sperret europaveien fullstendig i nesten fire timer og redningsmannskapene hadde store problemer med å løsne kjøretøyet.

Ifølge politiet hadde vogntoget sommerdekk på hengeren og piggfrie vinterdekk på trekkvogna.

Viken opplyser til fvn.no at lastebilsjåføren vedtok forelegget på stedet, og fikk da tilbake førerkortet som politiet rutinemessig hadde beslaglagt.

– Kom overraskende

– Det er ikke noe forbud mot å kjøre på sommerdekk på vinteren i Norge, men man må sikre bilen mot å skli. Denne dagen var det fire plussgrader i lufta, slik at den glatte veibanen kom overraskende på føreren, forteller etterforskningslederen.

Han påpeker at dersom det hadde snødd og føreren åpenbart kunne se at det ville være glatt, ville reaksjonen fra politiet vært langt strengere.

– Når hengeren sklir ut på denne måten, kan det få dramatiske følger. Heldigvis skjedde dette på motorveien uten annen trafikk i nærheten, sier Leif Viken.

Ingen personer kom til skade i uhellet.