KRISTIANSAND: — Volvoen ble funnet etter at en bileier kontaktet politiet fordi noen hadde parkert en fremmed bil på hans parkeringsplass. Da politiet kom til stedet viste det seg at det var den stjålne bilen, opplyser etterforskningsleder ved Randesund politistasjon, Jan Nesland.

Det var søndag kveld eller natt til mandag at en sort Volvo C70 kabriolet 2010-modell ble stjålet. Noen hadde rappet nøklene fra Avis bilutleie og stukket av med den spesielle bilen.

Politiet fulgte spor

Ifølge politiet er bilen trolig det eneste eksemplaret som er solgt på Sørlandet og har en nypris på 700.000 kroner.

Også nøklene til to andre biler ble stjålet.

Den stjålne bilen ble gjenfunnet like ved Vågsbygd senter vest for Kristiansand sentrum tirsdag kveld. Politiet fulgte spor fra parkeringsplassen og pågrep en person som oppholdt seg på en adresse i nærheten.

Dagen etter ble ytterligere en person pågrepet. De to er en kvinne i 20-årene og en mann i 30-årene. Begge erkjenner å ha hatt befatning med bilen, men ikke tyveri.

I arrest

– Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hva de har forklart i avhør. Begge er kjent av politiet fra før, opplyser Nesland.

Bilen var ikke skadet da den ble funnet. Ifølge Nesland har politiet fått flere tips etter at saken ble omtalt på fvn.no.

– Det er mange som har meldt inn observasjoner av bilen etter at tyveriet ble gjort kjent gjennom pressen, sier Nesland.

De to pågrepne er fortsatt i politiets arrest.