Se video av aksjonen over.

KRISTIANSAND: — Jeg er veldig forbauset over at det var så mange matpakkekjørere i rushtrafikken. Andelen var langt høyere enn vi hadde trodd, sier Marte Rostvåg Ulltveit-Moe til fvn.no.

Hun er leder i Naturvernforbundet i Kristiansand. Sammen Emely Ann Gundersen stilte hun seg opp ved Fidjane klokka 07.00 tirsdag morgen.

I to timer telte de bilene som passerte mot Kristiansand.

1318 alene i bilen

Tallet ble til slutt 1939. Av disse var 1318 matpakkekjørere - personer som kun kjører seg selv og matpakka i bilen.

— Det er matpakkekjørerne fra Søgne og Songdalen som lager kø på E 39. Dette sinker nyttetrafikken, skaper unødvendig forurensing og fører til masse hyl og skrik om ny vei, sier Ulltveit-Moe.

Si din mening under artikkelen.

- Trenger ikke ny vei

- Trenger vi ikke ny E 39 mellom Søgne og Kristiansand?

— Vi trenger litt midtdelere for å gjøre veien tryggere, men det vi trenger mest er en holdningsendring hos folk. Hvis vi bygger en firefeltsvei på denne strekningen vil det bare føre til at flere kjører bil, mener lokallederen i Naturvernforbundet.

- Er det ikke tungvint med buss for de som er avhengig av å kjøre barn til skole og barnehage?

— En del enkeltpersoner synes det er enklest å kjøre egen bil, men summen av alle disse enkeltvalgene er veldig dumt for miljøet og samfunnsøkonomisk.

Marte Rostvåg Ulltveit-Moe mener de som klager på køen i rushet bør ta tak selv for å gjøre noe med problemet.

— De som roper om ny vei må vente mange år i kø. Våre løsninger om kollektivkjøring og samkjøring er raskere, billigere og enklere enn å bygge ny dyr vei.

Hva mener du?