KRISTIANSAND: Alle tilgjengelige politiressurser i Kristiansand ble satt inn i jakten på en ukjent gjerningsmann etter at Pizzakiosken på Tinnheia ble ranet torsdag kveld.

— Innehaveren ringte oss og sa at han var blitt truet med kniv til å gi fra seg hele omsetningen for dagen, opplyser operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Vitneopplysninger

Politiet fikk melding om ranet klokken 22.12. En drøy time senere, klokken 23.30, meldte en patrulje tilbake til operasjonssentralen at de hadde kontroll på en mann i en leilighet på Grim. Det var hundesøk og vitneopplysninger som ledet politiet til leiligheten, ifølge operasjonsleder Frank Solås.

— En 30 år gammel mann er pågrepet og siktet for ranet. Gjenstander som ble funnet, gjorde at jourhavende advokat besluttet at han kunne pågripes, sier Solås.

Raneren løp fra Pizzakiosken etter ranet, men et vitne skal ha opplyst at gjerningsmannen etter hvert tok drosje til en adresse i Setesdalsveien. Fvn.no erfarer at politiet kontrollert biler ved Setesdalsveien kort tid etter ranet.

Kniven funnet

Det ble søkt med hund på strekningen man antok at raneren hadde løpt. Ifølge politiet opplyste et vitne at raneren skiftet klær under flukten.

— Vi har satt hund inn i søket, og det er funnet tøy i skogen. Vi har derfor et godt utgangspunkt for å finne spor, sa operasjonsleder Osaland til fvn.no like etter ranet.

Raneren ble beskrevet som brun i huden, snakket gebrokkent norsk, var mellom 170 og 175 centimeter høy og hadde mørk, blå boblejakke på seg. Kort tid etter ranet skal han ha tatt på seg en brun sommerskjorte og joggebukse.

Politiets krimtekniker ble sendt til Pizzakiosken for å foreta undersøkelser på åstedet, samt for å undersøke funn. Etter det fvn.no får opplyst, er kniven som ble brukt under ranet funnet.

- Voldsom opplevelse

Bare innehaveren skal ha vært til stede i kiosken da ranet skjedde. Vedkommende skal ikke ha blitt fysisk skadet.

— Men det er klart det er en voldsom opplevelse for dem som opplever et ran, sier Osaland, som opplyser at det er uklart hvor stort pengebeløp raneren fikk med seg.