GRIMSTAD: Mannen ble avhørt på Sørlandet sykehus i Arendal, hvor han er til behandling for knivskader i magen og brystet.

— Mannen kastet ikke noe nytt lys over saken. Han husker ikke så mye av det som skjedde, sier etterforskningsleder Leif Wilhelm Løvik ved Grimstad politistasjon til fvn.no.

Politiet har beslaglagt en kniv, men er ikke sikre på om det er våpenet som er brukt.

Det var natt til lørdag at en 24-åring fra Grimstad ble knivstukket på åpen gate i sentrum av byen. Det skal ha vært flere vitner til voldsepisoden som av politiet beskrives som svært grov.

— Det er snakk om en stygg voldsepisode som skal ha skjedd i smuget bak Kiwi i sentrum av byen. Meldingen gikk ut på at en mann skulle blø fra mageregionen, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Børge Steinsland, til fvn.no.

Stukket med kniv

Politiet fikk melding om episoden klokken 02.23 natt til lørdag.

— Det viste seg at mannen var stukket med kniv i mage og brystregionen. En mistenkt ble pågrepet på stedet, opplyser Steinsland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅGREPET: Den 24 år gamle siktede (i hvit t-skjorte) ble pågrepet like ved åstedet i natt. (Foto: Ernest Boswarva) Foto: Ernest Boswarva

Det var et vitne som ringte politiet og meldte fra om hendelsen. Vedkommende skal ha sett tre menn hvor to av dem trakasserte en tredjeperson. Plutselig skal den ene mannen ha falt sammen og blitt liggende på bakken. Vitnet skal ikke ha sett selve knivstikkingen.

— En av de to mistenkte stakk fra stedet, men han ble pågrepet på en adresse klokken 07.20 lørdag morgen, opplyser Steinsland.

Tilstanden ukjent

Tilstanden til den knivstukne mannen er foreløpig ukjent. Han ble kjørt til Sørlandet sykehus Arendal for behandling.

En 24 år gammel mann ble pågrepet i området ved åstedet like etter knivepisoden. Mannen som ble pågrepet lørdag morgen er en 21-åring fra Grimstad.

Krimteknikere var i natt på stedet for å sikre bevis.

Jourhavende jurist i Agder politidistrikt, Håvard Ryeng, bekrefter at to personer er pågrepet og siktet i saken, og at det jobbes intenst med taktisk etterforskning. De to er siktet for legemsbeskadigelse.

Fire vitner er så langt avhørt, og politiet håper å få gjennomført avhør av de siktede så fort det lar seg gjøre.

— Vi skal avhøre flere vitner i helgen. Vitneforklaringene spriker med hensyn til årsak. Vi satser også på å få gjennomført avhør av de siktede, og vil vurdere framstilling for varetektsfengsling i løpet av mandag, sier Løvik.