ARENDAL: — Mannen ringte inn til Nav-kontoret og krevde å få utbetalt en god del penger. Han truet samtidig med at han ville utslette alle på Nav hvis han ikke fikk det som han ville, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, til Fædrelandsvennen.

Operasjonslederen kalte umiddelbart ut alt tilgjengelig mannskap etter å ha blitt varslet av Nav. Politifolkene fikk samtidig tillatelse til å bevæpne seg.

Politiet visste tidlig hvem som hadde framsatt truslene. 41-åringen er godt kjent av politiet fra før av og har et omfattende rulleblad.

- Han er blant annet kjent for saker som omhandler trusler og brudd på våpenlovgivningen, sier Klausen.

Det var klokken 12.25 at politiet mottok den dramatiske meldingen. Politiet valgte å evakuere Nav-bygget på Tyholmen.

- Vi var på stedet i løpet av få minutter og fikk evakuert Nav-bygget. Samtlige kunder ble ført bort fra stedet. Deretter ble bygget låst og sikret med vakthold, sier Klausen.

Mannen ble forsøkt pågrepet, men dette lyktes ikke i første omgang. Den mistenkte ble etter noe tid pågrepet i ved in egen bolig.

— Han ble pågrepet uten dramatikk da han kom i bil hjem til seg selv, opplyser Klausen.

Mannen er brakt til arresten ved Arendal politistasjon og vil bli avhørt der. Den 41 år gamle mannen er bosatt i Arendal kommune.

Nav-bygget i Arendal er lokalisert på Tyholmen ikke langt fra politistasjonen.