KRISTIANSAND : — Jeg har fått veldig mye støtte. Noen sier at rykter er en fryktelig uting. Andre har kommet til meg og sagt at de hadde hørt om dette, og ikke visste at det var usanne rykter, forteller Caroline Grundekjøn.

Utpressing

I slutten av mai ble faren hennes, ordfører Arvid Grundekjøn, utsatt for trusler og utpressing for en million kroner.

— Det ser ut som de har spanet på meg, og det er ikke trivelig, sa Grundekjøn den gang.

Nå viser det seg at de kan ha spanet gjennom datteren. De to siktede 18-åringene hadde vært i 18 års dagen til Caroline like før.

En av dem har erkjent, mens den andre sier han ikke har vært med.— Det er helt fryktelig om jeg er utnyttet på denne måten, sier Caroline Grundekjøn (18) til Fædrelandsvennen. Arvid Grundekjøn sier også at det er er trist episode.

— Det er en fryktelig kjedelig hendelse, men nå er saken overlatt til politiet og vi ønsker å legge dette bak oss, sier Grundekjøn.

De siktedes advokater, Sveinung Johnsen og Alf Tore Nilsen, ønsker ikke å kommentere saken.

Rykteflom

I kjølvannet av utpressingen har det oppstått rykter om at Caroline skal ha spilt i en lite fordelaktig film sammen med en av guttene. Ryktene har versert både i sosiale medier og på den muntlige ryktebørsen. Caroline understreker at hun ikke mistenker de to 18-åringene for å stå bak rykteflommen.

Fredag la hun ut en blogg der hun fortalte hvor plagsomt det er å få slike rykter på seg, spesielt når man er i ferd med å flytte til en ny by.

Hun sier at det er tungt ikke å vite hvem som har startet rykteflommen. Dermed kan hun ikke få stoppet den ved direkte kontakt.

Mye respons

Caroline tror at også andre opplever å bli ofre for fordervelige rykter, og ville derfor fortelle historien i bloggen sin. Her skriver hun blant annet:

"Ondsinnet og løgnaktig sladder fra game damer var den tidligere varianten av denne taktikken, og den var så ille at i noen områder ble disse kvinnene satt i gapestokken eller drevet ut av byen. I dag eksisterer det ikke slike tiltak, og det er heller vanskelig å finne kilden til den svarte propagandaen. Ryktene er som en ond vind, de ser ikke ser ut til å ha noen kilde. Dette kalles en hviskekampanje".

Søndag forteller hun at det har vært veldig stor respons. De fleste er positive, mens noen har ment at slikt må man tåle. På bloggen ligger flere av eksemplene på støtteerklæringer.

— Jeg har også fått nøstet litt bakover slik at jeg vet om noen som har spredd ryktene, men jeg vet ikke hvor de stammer fra, sier hun.