KRISTIANSAND: Dommen er i samsvar med påstanden fra aktor, statsadvokat Hilde Sakariassen. Forsvareren, advokat Johannes Wegner Mæland, mente at 31-åringen skulle dømmes for legemsbeskadigelse med døden til følge, men dette er avvist av det tre dommerne, tingrettsdommer Torje Torjesen og meddommerne Guro Martha Bjørke og Faramarz Nemati.

Angrepet av kona

Den tiltale forklarte i retten at han ble angrepet av sin kone med kniv. Han reiste seg deretter og tok tak i en blendermixer som han brukte til å slå mot henne. Denne knuste.

Deretter skal den avdøde kvinnen (38) har stukket seg selv i brystet med en kniv. Hun falt ned over sovesofaen med kniven i brystet. Ektemannen tok ut kniven. Deretter sparket hun ham i skrittet slik at han falt over henne, og kniven gikk på nytt inn i brystet.

De tre dommerne konstaterer at de ikke fester noen tiltro til denne versjonen av hendelsesforløpet. "Forklaringen fremstår både som oppkonstruert og usannsynlig", skriver retten.

Gikk til angrep

Kristiansand tingrett har lagt til grunn at mannen gikk til angrep på avdøde etter en krangel, og påførte henne en rekke kuttskader med kniv, hvorav de to kuttene i brystet alene eller samlet var dødbringende.

"Selv om handlingen skjedde etter en krangel, og tiltalte kan ha handle ti en form for affekt, finner retten det bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte forsto at ektefellen mest sannsynlig ville dø på grunn av knivstikkene", heter det i dommen.

Retten har ikke funnet verken skjerpende eller formildende omstendigheter knyttet til straffeutmålingen. Normalstraffen for et forsettlig drap er 12 år. Dette fant Kristiansand tingrett var passende straff.