LILLESAND: Den 17 år gamle jenta var ute på byen i Lillesand natt til søndag 1. juli. To fotpatruljerende politifolk ble kontaktet av en vakt på Sjøbua, fordi kvinnen hadde benyttet seg av et bankkort som var forfalsket på årstallet fra 1994 til 1991. Mens politiet sjekket bankkortet, og ringte mor for å be henne hente datteren, rappet jenta bankkortet ut av hendene på den ene politimannen og forsøkte å kaste det på sjøen.

Skulle kjøres hjem

Politiet bestemte seg for å kjøre jenta hjem fordi hun var så beruset, og fordi mor ikke kunne hente. Med den ene politimannen ved siden av seg i baksetet begynte hun ifølge en dom fra Kristiansand tingrett å bli "spydig og krass mot tjenestemennene" på vei mot Birkeland.

I politibilen ble hun mer og mer høyrøstet og aggressiv. Jenta forsøkte å skalle politiimannen som satt ved siden av henne. Han klarte å vike til side, og tok tak i hendene til jenta i et forsøk på å roe henne ned. Dette hjalp ikke, og politimannen ble bitt i armen og sparket ham.

På med håndjern

Politibilen ble stanset, og jenta påsatt håndjern. Den ene politimannen satte seg på jenta, og de kjørte videre mot Birkeland. Det hjalp ifølge dommen ikke å sette på håndjern. "Hun roet seg ikke. Hun skrek skjellsord og spydigheter til tjenestemennene", skriver retten.

Etter hvert avbrøt politiet hjemtransporten, og bestemte seg for sette kursen mot politiarresten i Kristiansand. "Under hele kjøreturen fortsatte hun med utskjellingen av tjenestemennene. Forsøk fra den ene politimannen på å få henne til å roe seg var fånyttes....Politimannen forklarte at han nærmest måtte sitte på henne for at hun ikke skulle være fysisk utagerende mot ham", heter det i dommen. Det fremgår av tiltalen, som retten har lagt til grunn som gjerningsbeskrivelse, at jenta brukte navnet på det mannlige kjønnsorgan under utskjellingen av politiet.

Samfunnsstraff

Kristiansand tingrett har dømt jenta, som i mellomtiden har blitt 18 år, til samfunnsstraff i 43 timer. Straffen må gjennomføres i løpet av 90 dager. Den subsidiære fengselsstraffen er 30 dager.

Ifølge dommen har den unge jenta i ettertid beklaget sin oppførsel.