EVJE OG HORNNES: — Vi gir ikke opp motstanden mot utbygging av Fennefosen. Nær 1000 personer og 50 næringsdrivende har skrevet på oppropet mot Agder Energis planer om utbygging av Fennefossen i Otra ved Evje sentrum, sier varaordfører Nils Gjermund Østerhus til Fædrelandsvennen. Han håper politikerne vil gå i mot planene når kommunestyret sluttbehandler saken 9. april.

Utbyggingen vil gi strøm til nær 3000 husstander. Østerhus og de andre motstanderne mener kommunen vil få mer ulemper enn fordeler ved utbygging.

— Det samme sier rådmannen – etter at han først har skrevet vedtaket om at kommunen bør akseptere planene til Agder Energi, sier Østerhus.

I rådmannsinnstillingen heter det nemlig at ”Rådmannen finner situasjonen uoversiktlig med hensyn til hva kommunen kan forvente av fordeler som oppveier for ulempene for kommunen i lokalt perspektiv og under en evigvarende tidshorisont. Kommunestyret kan derfor ikke ta i betraktning et eventuelt næringsfond når kommunestyret skal foreta interesseavveininger.”

— Likevel går rådmannen inn for utbygging og skriver i sitt forslag til vedtak at det er en absolutt forutsetning for konsesjonen at det fastsettes vilkår om næringsfond. Han må ha blitt utsatt for et politisk press når han kan skrive en slik innstilling, sier varaordføreren.

Motstanderne mener at den årlige inntekten på mellom halvannen og to millioner kroner som de er forespeilet at utbyggingen vil gi, er dårlig butikk.

— Å bruke dette fine området til alternativ næringsutvikling som overnattings- og opplevelsestilbud, industrimuseum og annet, er bedre enn kraftutbygging. Fennefosen er en sentrumsnær perle som en må i sammenheng med Evje som handelssentrum, sier motstanderne.

Fylkesmannen i Aust-Agder går også i mot utbyggingen av dette sentrumsnære området.

— Jeg går inn for dette etter en samlet vurdering. Agder energi har allerede rettigheter i Fennefoss. Det er på tide å få ryddet opp i området, halvannen million eller mer i inntekter årlig er penger å ta med seg. Jeg har tro på at vi får et næringsfond, sier utbyggingstilhenger Bjørn A. Ropstad.