En 16-år gammel jente er meldt savnet på Østensjø. Politiet har gjort søk i en barnehage i nærheten av Østensjø Kanvas-barnehage der noen av tingene til jenta ble funnet. Foto: Scanpix

OSLO: Mandag formiddag var Kristiansand-kvinnen på vei til et informasjonsmøte på Østensjø skole i Oslo, for å organisere den videre letingen.

— I går var vi flere hundre som lette. Jeg vet ikke hvor mange som kommer i dag, men regner med det blir enda flere, sier Kilander.

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne var på vei hjem fra en venninne da hun forsvant rundt klokka 00.30 natt til søndag. Alle spor etter den unge jenta forsvinner ved Østensjø Kanvas-barnehage, som ligger bare et par hundre meter fra jentas hjem i Axel Brinchs vei.

- Uvirkelig

Her bor også Kilander, som kjenner jenta og familien godt.

— Vi bor vegg i vegg og har vært naboer i noen år. Sigrid er en utrolig fin jente, som har sittet barnevakt for våre barn, sier Kilander.

Hun beskriver situasjonen som uvirkelig.

— En blir veldig preget når man bor så tett på. Vi krysser alt vi har for at vi kommer i kontakt med henne. Man må bare håpe i det lengste på at ender godt og at vi finner henne i god behold, sier Kilander.

LETER: Ingvild Storaker Kilander fra Kristiansand er nærmeste nabo til 16-åringen og hennes familie. Nå deltar hun og flere hundre andre i letingen. Foto: Privat

Søndag delte de frivillige seg opp i grupper og lette over store områder på Østensjø.

— Vil hjelpe

— Vi har lett de fleste tenkelige steder. Etter hvert utvidet vi horisonten og beveget oss opp mot Sognsvann. Vi har ingen teorier om hvor hun er, men vil gjerne hjelpe på alle måter vi kan, sier 35-åringen.

Over 2000 mennesker har nå engasjert seg i gruppa "Finn Sigrid Schjetne i god behold", hvor Kilander og andre i nærmiljøet legger ut informasjon om letearbeidet.

Hva som har skjedd med jenta er uvisst. 16-åringens sko, sokk og mobiltelefon ble funnet ved Østensjø Kanvas-barnehage og ifølge VG jobber politiet nå ut fra en teori om at 16-åringen kan ha blitt tatt med i en bil.

— I tilfelle hun har blitt kjørt bort, så tenker vi at det er mulig at hun kan ha blitt kjørt til parkeringsplasser i Østmarka som ligger ved sentrale utfartssteder, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen til VG Nett.

Søk i Østensjøvannet

Søndag kveld startet dykkere fra Oslo brann- og redningsetat søk etter den savnede 16-åringen i Østensjøvannet.

— Vi driver med søk langs land på oppfordring fra politiet. Jeg har ikke detaljopplysninger om bakgrunnen for at søket ble startet, det er politiet som har dialog med våre mannskaper på stedet, sier fungerende vaktkommandør Stig Henning Duaas ved 110-sentralen til Aftenposten.no.

Politiet skryter at de frivilliges innsats i letingen.

— Vi gir dem noen tips og råd om hvordan man leter. Det er viktig at de er etterrettelige, slik at vi slipper dobbeltarbeid, sier politiets innsatsleder Brian Skotnes til Aftenposten.no.