LILLESAND: Det var klokken 00.28 politiet fikk telefon fra bilisten som hadde ligget bak kjøretøyet mellom Grimstad og Lillesand.

200 meter

— Mannen fortalte at sjåføren i kjøretøyet foran hadde kjørt i tunnelveggen like ved inngangen til Skifjelltunnelen. Bilen hadde dermed vippet rundt på taket og sklidd omkring 200 meter inn i tunnelen, forteller operasjonsleder i Agder politidistrikt, Nils Kristian Voreland, til fvn.no.

Ifølge det sjokkerte vitnet hadde bilføreren krabbet nærmest uskadet ut fra kjøretøyet.

— I det mannen kom ut av bilen stakk han umiddelbart inn i en nødutgang inne i tunnelen, forteller Voreland.

Startet søk

Politiets patrulje i lillesandsområdet var på dette tidspunktet opptatt med et annet oppdrag. En patrulje måtte dermed sendes fra Kristiansand, og var ikke på stedet før det var gått 16-17 minutter.

— Det ble igangsatt søk etter mannen da patruljen kom fram. Inne i tunnelen er det en rekke ganger som leder ut, men man kan også gå langs etter tunnelen. Dette hadde mannen gjort. Etter omkring 30 minutter ble han funnet i vestenden av tunnelen, sier Voreland.

Sjåføren var synlig beruset og ble tatt med til legevakt for sjekk og utvidet blodprøve. Han ble deretter brakt til arresten i Kristiansand.

Høy hastighet

Politiet mistenker at mannen kjørte i høy hastighet da ulykken inntraff.

— Ifølge vitnet holdt sjåføren omkring 120 km/t før ulykken, sier Voreland.

Skifjelltunnelen ble stengt i over tre timer i natt mens politiet foretok søk i tunnelgangene.

— Det var også en del vrakrester som måtte ryddes opp før tunnelen kunne gjenåpnes for trafikk, sier Voreland.

Sjåføren i 20-årene er ikke kjent av politiet fra før. Politiet ønsker ikke å opplyse om mannens bosted bortsett fra at han er fra Sørlandet.