Foto: Tarald Reinholt Aas

KRISTIANSAND: Vinden — liten kuling, ifølge værmeldingen - ble for mye for kledningen i 10. etasje på blokka i Slettheiveien. Et langt stykke blikk ble flerret løs i et av vindkastene, og tok til å slamre mot veggen.

— Om den løsner, er jeg redd den kan treffe folk, vinduer, eller høyspentledningen borti gata, sa Eddie Eriksen.

Lørdag kveld bevitnet han fra bakkenivå brannvesenets arbeid med å få løs platen. Kurven på teleskopstigen ble løftet opp til toppetasjen. Fra taket prøvde andre brannfolk å sikre den flagrende blikkplaten.

Eriksen, beboer og styremedlem i borettslaget, hadde selv prøvd å gjøre noe med platen i forveien, men ga opp. Det var for risikabelt fra toppen av blokka.

Rehabiliteres

Den siste tiden er det blitt fjernet verandaer på blokka i påvente av en stor rehabilitiering av fasaden.

— Det var stille vær i hele anleggsperioden. Og så kommer dette, kommenterer Eddie Eriksen en smule galgenhumoristisk.

Etter første forsøk ble mannskapet i kurven løftet ned for å hente mer verktøy. Og så, rundt klokken 21.30, lyktes det brannfolkene å rive løs blikkplaten med et stykke kabel i et samarbeid mellom liften og mannen på taket.

Foto: Tarald Reinholt Aas

— Underholdning for en hel lørdagskveld, dette, sier Eriksen muntert, og peker: - du ser ungene i vinduene oppover. Og nå får de på toppen sove. Du skulle hørt lyden som var der oppe.

Sist, men ikke minst, ønsker han på vegne av beboerne å berømme en rask respons fra brannvesenet.

- Blåste forferdelig

Brannvesenet ble varslet om den løse plata ved 20-tiden lørdag kveld.

— Det blåste noe helt forferdelig der, sier Torkild Hodnemyr, brannformann i Kristiansandsregionen brann- og redning, til fvn.no.

— Vi hadde en mann på taket, som fikk laget en rift i plata. Så dro vi den ned med et høyderedskap. Vi hadde et langt tau og en spesialsaks festet på plata, og dro den i stykker med liften, sier Hodnemyr, som antar at plata er omkring to kvadratmeter stor.

Han opplyser dette var et uvanlig oppdrag.

— Det er ikke så titt vi gjør sånt.