KRISTIANSAND: TV-aksjonen 2011 arrangeres 23. oktober, og er i år til inntekt for Norsk Folkehjelp. Kristiansand er en av syv byer som får besøk av den populære skolekonsertturneen, og Solholmen skole ble plukket ut som vertskap. Ved å ta i bruk det nyåpnede Idda Arena, kunne 1500 elever fra Solholmen, Krossen, Tordenskjoldsgate, Karls Johan Minne, Hellemyr, Torridal og Mosby ta del i showet.

– Dette er kjempegøy. Vi har vært på flere skoler rundt i Norge, og det er kult å være en del av TV-aksjonen. Barn er det beste publikummet, og jeg trives godt med barn, sier Omer Bhatti, med artistnavnet O-Bee.

Minikonsert og danseshow

27-åringen sang to av sine mest kjente låter, «All Around The World» og «Life Is a Movie», før han imponerte hele salen med et danseshow i reneste Michael Jackson-stil.

Sørlandets egen Thom Hell var også med på konserten, men Korslaget-vinneren skapte ikke like stor stemning som O-Bee.

– Dette er viktig tema å være med å sette fokus på, men jeg tenkte jo at det ikke var helt i min målgruppe. Men jeg valgte å sette det til side, og så er det jo gøy å spille for barn også, sier Hell.

Høylytt hylekor

Idol-finalist Bjørn Johan Muri avsluttet konserten, til et hylekor undertegnede knapt har hørt maken til. Ålesunderen, som endte på fjerdeplass i Melodi Grand Prix i fjor, sang tre låter fra sitt debutalbum «Airwaves», deriblant MGP-hiten «Yes Man».

– Det er deilig å reise rundt med denne turneen, og ikke bare være for meg selv. Selvfølgelig er det bra at jeg får møte målgruppa mi, men det er bare gøy å være med på TV-aksjonen, sier Muri som fikk med seg hele salen i svært hylekor mens han filmet det hele med mobilen sin.

Skaterne viste seg

En skategruppe fra Vision Skatepark viste også frem sine kunster på en improvisert skatebane foran scenen.