FARSUND: Det var i mai i år at den 24 år gamle asylsøkeren rettet pistolmunningen ut av døråpningen på rommet ved Husebyparken asylmottak i Farsund og rettet den mot to ansatte ved mottaket, etter at de hadde banket på døra.

Pistolen viste seg å være en plastpistol med påskriften 007. Den tiltalte asylsøkeren skal ha senket pistolen etter få sekunder og de to ansatte reagerte ikke nevneverdig på den. De ga en beskjed om et regelbrudd som tiltalte ikke var særlig fornøyd med.

«Dette ga han også uttrykk for ved å komme med det retten oppfatter som til dels truende kommentarer, hovedsakelig rettet mot lederen ved asylmottaket» står det i rettens vurdering.

Da han hadde snakket ferdig, dro de to ansatte tilbake til bilen og det var først da det gikk opp for dem hva som hadde skjedd. De ringte lederen for asylmottaket, som igjen ringte politiet.

Politiet hadde en væpnet aksjon mot adressen, men fant ikke 24-åringen før senere.

Saken kom opp for Lister tingrett den 27. oktober. Aktor la ned påstand om 30 dagers fengsel, mens forsvareren ba om full frifinnelse.

I sin vurdering bet retten seg merke i at de ansatte ikke reagerte på pistolen før senere og at de heller ikke ba ham senke pistolen, men fortsatte å prate med tiltalte.

Retten la også til grunn tiltaltes forklaring om at det hele var ment som en spøk og at han handlingen ikke var ment truende. Tingretten tvilte også på om 24-åringen i det hele tatt innså at det kunne ses på som en trussel.

«Som nevnt knytter det seg etter rettens vurdering betydelig tvil til om tiltalte har utvist tilstrekkelig skyld for å straffedømmes i nærværende sak. Denne tvilen skal komme tiltalte til gode,» konkluderer retten med. 24-åringen ble derfor frifunnet.