Varmen fra en åpen badstu smeltet beskyttelsen på sprinkleren i taket. - En barnesykdom, mener hotellets Olav Skarberg. Foto: Tarald Reinholt Aas
En glemsom badstugjest førte til at hotellet måtte tømmes. Foto: Tarald Reinholt Aas
Ernst8.jpg Foto: Tarald Reinholt Aas
Ernst nyåpnet i høst etter en svært påkostet utbygging. Foto: Tarald Reinholt Aas
Brannvesenet fastslo raskt at det dreide seg om en oversvømmelse. Foto: Tarald Reinholt Aas
- Nå må vi tørke håndklær, sier konferansesjefen. Foto: Tarald Reinholt Aas

KRISTIANSAND: — Sånt skjer. En kan ikke henge ut gjestene. Vi burde aldri hatt sprinklerhodet akkurat der, sier en forståelsesfull konferansesjef på Clarion Hotell Ernst.

Olav Skarberg forklarer forløpet til evakueringen til fvn.no. Rundt ham arbeider brannfolk med å tømme spa-avdelingen på hotellet hans for vann. Skarberg peker.

— Døra til badstua sto på gløtt. I taket rett utenfor er det et sprinklerhode, utstyrt med en glassperle som smelter ved 72 grader.

Varmen var akkurat tilstrekkelig. Vannet fosset fra taket, brannalarmen startet, og litt over klokken 22 startet evakueringen av hotellet i rolige former.

Brannvesenet rykket ut.

— Det var ingen dramatikk i det. Og spa-avdelingen var det beste stedet, når sprinkleranlegget først skulle starte. Der er det fullt av sluk i gulvet, påpeker konferansesjefen.

Gulvet oversvømt

Fungerende brannmester Tor Eriksen (t.v.) drøfter tømmingen av spa-en med hotellets Olav Skarberg. Foto: Tarald Reinholt Aas

Han anslår at det lå tre centimeter vann på gulvet på det verste. Når fvn.no kommer til stedet, er det spredte pytter igjen.— Nå støvsuger vi bort vannet, og må tørke håndklærne. Vi har ringt rørleggeren. Vi kan ikke ha et sprinklerhode der lenger, sier Skarberg.

Clarion Hotell Ernst ble gjenåpnet denne høsten etter en storstilt renovering og utbygging til rundt 240 millioner kroner, påspandert av eier Petter Stordalen.

— Dette kaller jeg en barnesykdom, vurderer konferansesjef Skarberg.

- Mye vann

Fungerende brannmester Tor Eriksen i KBR hadde torsdag kveld flere menn i sving med å tørrlegge spa-avdelingen. Slanger var lagt over gulvet

— Det blir mye vann ut av dette, konstaterer han overfor fvn.no.

Lenger opp i etasjene kom hotellet raskt tilbake i vanlig drift. Nyankomne bargjester kastet nysgjerrige blikk på brannfolkene som sirkulerte gjennom lobbyen.