— Det var en stor opplevelse å spille åpningskampen, og det var flott at vi vant. Heldigvis deles det ikke ut stilpoeng i fotball, sa målvakten som var et stort norsk lyspunkt på en ellers dårlig dag.- Jeg ville aldri tippet at det var mot Ekvatorial-Guinea jeg kunne bli «woman of the match». Men de var kjappe og gode teknisk, og vi lå ikke nok samlet. De skjøt fra overalt, og det påvirket avstandene litt. Jeg sa til forsvaret at jeg måtte ligge litt lenger bak enn vanlig, sa hun.

Hjelmseth ble i likhet med Cecilie Pedersen trukket ut til dopingkontroll, og det var ingen enkel oppgave etter 90 minutter i 30 varmegrader. Omsider fikk hun noen minutters «permisjon» for å snakke med norsk presse et par minutter.

Gang på gang var Hjelmseth norsk redningskvinne i åpningskampen, og det var nok av respekt for henne at stjernespilleren Anonman i annen omgang skjøt utenfor hver gang hun kom gjennom.

— Særlig fornøyd er jeg med redningen på overtid i første omgang. Da sto jeg lenge og tenkte «skal hun ikke snart skyte?», sa Hjelmseth. (©NTB)