GRIMSTAD: Fædrelandsvennen var søndag kveld i kontakt med Jorun Stiansens samboer Egil Furre. Verken han eller Stiansen ønsket å bli intervjuet , men han bekreftet at det var parets bil som tok fyr i kjelleren.

— Vi har vært på Hovden, og kom hjem i dag. Bilen har i denne perioden stått ubrukt i garasjen. Vi antar at den har selvantent eller noe sånt, var alt han ønsket å si.

Eksplosjon

110-sentralen i Arendal meldte klokka 18.03 at Grimstad brannvesen hadde rykket ut til en brann i en garasje i Storgaten.

Brannen viste seg å være en bilbrann, som skapte mye røyk i området. Beboerne på stedet, anslagsvis 10 – 15 personer, ble bedt av politiet om å forlate bygningen.

18.18 meldte brannvesenet om at brannen var slukket. Foto: Morten Boswarva

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Jon Kvitne, opplyser at meldingen til AMK gikk på at en bil skulle ha eksplodert i garasjeanlegget i Storgaten.Politiet fikk melding om brannen klokka 17.56, og alle nødetatene ble sendt til stedet.

— Jeg kan ikke bekrefte at bilen eksploderte, men meldingen inn til AMK gikk på det, sier Kvitne til Fædrelandsvennen.

Kvitne forteller at røykdykkere har vært i garasjeanlegget, og at det ikke er funnet noen personer. Politiet kjenner også bileier, men Kvitne kan klokka 19.10 ikke fortelle om politiet i Grimstad har vært i kontakt med eieren. Bilen ble funnet utbrent på stedet.

I full fyr

Utrykningsleder i brannvesenet i Grimstad, Kristen Kallestad, sier til Fædrelandsvennen at bilen var i full fyr da røykdykkerne kom ned i garasjeanlegget.

— Det stod flammer opp av bilen, men de var vanskelige å se på grunn av all røyken. Det var også småeksplosjoner hele tiden, sansynligvis fra dekk og slikt på grunn av varmen, sier han.

Han sier at slukkejobben var udramatisk, og over på minutter.

Bilen ble utbrent i brannen. Politiet vil undersøke om det er skader på bygg eller andre kjøretøy. Foto: Baard Larsen

— Politiet sperret av området på grunn av farlige gasser som oppstod der nede, sier han.Fædrelandsvennens frilansfotograf på stedet meldte klokka 18.35 at politiet hadde sperret av området, og at ingen da tok seg ned i garasjeanlegget.

Det var store ressurser på stedet, med politi, brannvesen og helsepersonell.

Kontroll på stedet

Klokka 18.18 meldte innsatsleder inn til operasjonsentralen at brannvesenet hadde full kontroll, brannen var slukket og at de startet utlufting i garasjeanlegget. Beboere fikk returnere til sine leiligheter kort etter.

Storgaten går gjennom sentrum i Grimstad.