— Vi antar at det var siktede som ringte til AMK. Det er det han selv har opplyst. Vi jobber nå med å få bekreftet dette, ved å gjennomgå siktedes telefon og lydopptaket fra nødsamtalen, sier politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Like før midnatt søndag kveld ble AMK oppringt av en person som fortalte at det lå en skadet person i en bolig i Lyngdal. AMK varslet politiet, som rykket ut med bevæpnede mannskaper.

— Jeg ønsker ikke å gå inn på det konkrete innholdet i samtalen, men generelt er det slik at politiet beslutter bevæpning når det kan være fare for liv og helse, enten for politiet selv eller andre personer, sier Rue.

Den siktede sudaneren (20) avbildet med sin forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen i Kristiansand tingrett tirsdag. Bildet er tatt med samtykke fra den siktede. Foto: Erlend Olsbu

Har erkjent drapetDa politiet ankom boligen ble det funnet en død person og en 20 år gammel mann. 20-åringen har i avhør erkjent å ha tatt livet av personen som ble funnet død.

— Har han sagt noe om motiv?

— Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer i det han har forklart. Vi jobber nå med å undersøke om det han har fortalt i avhør er sant, sier Rue.

Politiet har ifølge Rue fått en foreløpig obduksjonsrapport med en antatt dødsårsak.

— Innholdet i denne ønsker jeg ikke å si noe om. Dette er kun en foreløpig konklusjon og vil følges opp med en fullstendig obduksjonsrapport, sier Rue.

En sentral del av etterforskningen dreier seg om å kartlegge den siktedes bevegelser før drapet. Dette gjøres ved å innhente teledata og avhøre vitner.

— Det er ingenting som tilsier at det er noen andre som har vært involvert i drapshandlingen, sier Rue, som opplyser atdet ikke er noen andre enn 20-åringen som er siktet i forbindelse med saken.

Avdøde identifisert

Politiadvokaten opplyser at både den siktede og avdøde nå er identifisert.

— Siktede er en 20 år gammel sudansk statsborger som hadde fått innvilget midlertidig opphold i Norge. Han kom til landet i november 2014 og var bosatt i Kristiansand, sier Rue.

Avdøde er også identifisert, men politiet har ikke vært i kontakt med eventuelle pårørende og vil derfor ikke si noe om vedkommendes identitet.Mannen skal ikke ha slektninger i Norge, og det er uklart om det finnes pårørende i utlandet som kan kontaktes.

Driftsleder Torrey Nørsett foran boligen hvor drapet skjedde søndag kveld. Boligen var bebodd av en statsløs palestiner i 40-årene som har søkt asyl i Norge.

Boligen hvor drapet skjedde var bebodd av en statsløs palestiner i 40-årene. Mannen har søkt asyl i Norge og skal ha bodd i boligen i Agnefestveien i 4-5 år. — Vi antar jo at det er mannen som bodde der som er død, men vi har ikke fått noen informasjon fra politiet, sier Torrey Nørsett, som driver desentralisert asylmottak i Lyngdal.

Uklart når begravelse kan holdes

Politiet kunne torsdag formiddag ikke si noe om når avdøde kan frigis for begravelse. Ifølge Nørsett vil han trolig bli gravlagt i Farsund.

— Vi håper jo at det kan komme et svar, slik at vi kan få gjennomført en verdig begravelse, sier Nørsett.

Han opplyser at det foreløpig ikke er holdt noen form for minnemarkering.

— Vi avventer dette til begravelsen, sier Nørsett.

Han beskriver asylsøkeren i Agnefestveien som en blid og hyggelig mann.

— Jeg var i kontakt med ham ved jevne mellomrom. Han var alltid blid og hyggelig. Han var veldig glad i å fiske og sto mye på kaia her, sier Nørsett.