KRISTIANSAND: – Det satt to unge menn av utenlandsk opprinnelse langt bak i bussen under ranet, og disse to har vi fortsatt ikke fått kontakt med, sier etterforskningsleder ved Vågsbygd politistasjon, Rune Strømsvåg.

De to vitnene skal være i midten av 20-årene, og ble sluppet av bussen etter eget ønske straks ranerne hadde forlatt åstedet.

– Vi ønsker fortsatt å snakke med disse to, samt andre som kan ha observert noe, både før, under og etter ranet, sier Strømsvåg.

Fikk med seg 7000,-

Ranerne slo til på Slettheia ved krysset Rugdeveien/Slettheiveien rett over midnatt, natt til nyttårsaften, og fikk med seg rundt 7000,— i kontanter. Ranet skjedde mot slutten av kveldens siste tur, og sjåføren var på vei for å parkere bussen.

Politiet ble varslet om ranet klokken 00.37. Da hadde sjåføren kjørt bussen til stasjonen i Rigedalen, da han ikke fikk kontakt med sentralen gjennom bussens kommunikasjonssystem.

Ranerne var to gutter, og beskrives som norske. Den ene var 16-17 år og omkring 175-180 høy. Gutten hadde et skjerf som skjulte ansiktet. Den andre gutten beskrives som 19-20 år gammel og 180-185 høy. Den eldste var maskert med finlandshette.

– Den yngste gikk om bord i bussen først. Han sa ingenting. Deretter hoppet den eldste inn. Han skal ha ropt «Gi oss pengene, så vil det ikke skje noe» samtidig som han truet sjåføren med en pistol- eller revolverlignende gjenstand, opplyser Strømsvåg.

Få holdepunkter

Det var ikke noe overvåkningskamera om bord i M3-bussen, og politiet har få spor å jobbe med i etterforskningen av ranet, annet enn hva sjåføren har forklart.

– Dersom noen sitter på opplysninger som de tror kan være relevante, ber vi dem ta kontakt med politiet, sier Strømsvåg.

Har du tips i saken? Ring oss på 03811. Epost til tips@fvn.no SMS/MMS sendes til 03811