OSLO: Oslo universitetssykehus melder at mannen lørdag døde av skadene han pådro seg i ulykken. 18-åringen har ligget alvorlig skadet ved sykehuset siden påkjørselen natt til søndag.

Ulykken skjedde da båten 18-åringen satt i sammen med seks andre ungdommer ble truffet av en 14 fots stor båt nær elvemunningen i Mandal.

Båten, som en 21-åring førte, nærmest fløy over og traff 18-åringen i hodet.

I kunstig koma

Mannen ble slynget i vann, drev bak båten og ble etter 15-20 minutter funnet under vann, fast i propellen.

Han ble fløyet til Oslo universitetssykehus, hvor han døde lørdag etter å ha ligget i kunstig koma i én uke.

Den 21 år gamle føreren av båten ble pågrepet søndag, og ble tirsdag varetektsfengslet i to uker med brev— og besøksforbud.

Mannen er siktet for uaktsom, grov legemsbeskadigelse, men siktelsen kan nå bli utvidet til uaktsomt båtdrap.

— Det kan ikke utelukkes at den foreløpige siktelsen kan bli utvidet, sier politiadvokat Einar Hald ved Agder politidistrikt til fvn.no lørdag.

- Trodde han traff stein

21-åringen ble pågrepet sammen med en 19 år gammel kamerat, som var passasjer i båten. Fungerende politistasjonssjef ved Mandal politistasjon, Tor Åge Tronstad, sier at 21-åringen erkjenner at han førte båten.

- Men han sier at han ikke så båten med alle ungdommene i. Han sier at han var så nær elvebredden at han trodde han hadde truffet stein, og at dette var årsaken til at han ikke snudde etter sammenstøtet, sier Tronstad.

Midt i båten satt hans kamerat fra Mandal på 19 år. Han har derimot forklart at han skjønte de hadde truffet en båt med mennesker i, og at han flere ganger ba om at de skulle snu. Det skjedde ikke, og 21-åringen førte båten til en holme i nærheten for å dra på ei hytte.

Tronstad sier at politiet tror påkjørselen var et uhell og ikke gjort med vilje.

— Det alvorlige i saken er at føreren stakk fra stedet, sier han.

Den 19 år gamle passasjeren ble løslatt etter avhør.

TRUFFET: Båten ble truffet på siden. Det var her 18-åringen satt da han fikk den andre båten i hodet.(Foto: Jarle R. Martinsen) Foto: Jarle R. Martinsen