KRISTIANSAND: – Vi har gjort enormt mye for å finne eieren. Den ringen har tatt voldsomt med ressurser, og vi er mektig lei. Vi hadde håpet å bli ferdig før ferien, men det har vært alt for tidkrevende, sier seksjonssjef for hittegodskontoret ved Agder politidistrikt Tom Eklund.

I alt har nærmere 40 personer henvendt seg med sine ulike advokater som mener de er den rette eier av ringen. Mye tid har gått til å gå igjennom ulik dokumentasjon samt telefonsamtaler og møter.

HEKTISK.

– Vi må nok innse at vi ikke klarer å finne eieren. Om ikke noe helt spesielt skjer, blir den lagt ut på auksjon over sommerferien, sier Eklund.

Den eksklusive ringen med fem diamanter har ligget og samlet støv på hittegodsavdelingen til Kristiansand-politiet siden desember 2007. I lang tid var det ingen som savnet ringen, før Fædrelandsvennen skrev om diamantringen. Etter det har det vært svært hektisk for hittegodsseksjonen.

Dro utenlands.

– Med en slik ring følger det med et omfattende sertifikat. Her kreves det god dokumentasjon før den leveres ut, sier Eklund.

Han forteller at politiet har besøkt produsenten av ringen i utlandet for å prøve å finne informasjon som kan sette de på spor av den rettsmessige eieren.

– Vi fant ut produksjonsåret og litt tilleggsinformasjon om den. Det ga oss ingen eier men hjalp oss til å få eliminert en del av personene som mener den er deres, sier seksjonssjefen som nå bare håper å få satt sluttstrek for saken om diamantringen.

Foto: Reidar Kollstad