For å unngå kaos på veien har man tatt i bruk et stort anleggsområde som parkeringsplass. Foto: Gaute Beckett Holmslet

KRISTIANSAND: De var ikke sikre på hvor mange som ville møte opp til det forhåndsannonserte bensin-stuntet, men markedsdirektør i Shell, Jakob Olsbø, hadde en klar målsetning da fvn.no snakket med ham like før klokken 13. Aller helst ville han få 200 biler innom pumpene.— Men vi bør minst klare 150 stykker. Det er seks pumper som er klare til bruk, sier markedsdirektøren.

Kø fra morgenen

Og folk møtte opp. Allerede halv åtte om morgenen var det biler som ønsket å stille seg i kø.

— Men vi måtte be dem komme igjen litt senere - det var litt for tidlig, sier Olsbø.

Bensinstasjonen som det er snakk om er Shell på Vige. Stasjonen har i praksis vært åpen siden 8. april i år, men i dag var den offisielle åpningen.

For å markere dette ville bensinstasjonen i tidsrommet 13.00 til 14.00 i ettermiddag selge bensin og diesel til personbiler til samme nivå som Shell Elvegata holdt ved åpningen i 1961: 1,04 kroner per liter.

Fikk gratis bensin

Rundt 14.30 var fasiten klar. 178 biler hadde fått fylt opp tanken, og det til spottpris. For selv om Shell hadde reklamert med en bensinpris på litt over én krone, fikk bilistene en hyggelig beskjed da personalet var ferdige å fylle.

— De fikk det gratis. Istedet ba vi dem gi en donasjon til Kirkens Bymisjon, som hadde satt ut bøsser på stedet, sier Olsbø.