KRISTIANSAND: – Vi har lenge hatt lyst til å gjøre noe som treffer både de minste og de litt eldre. Drømmedagen skal være et arrangement for alle, sier Leif Fosselie.

Foto: Anette Os

Han er daglig leder i Palmesus AS – festivalen som arrangeres på Bystranda med artister som Kelis og Dandy Warhols – fredag 15. og lørdag 16. juli.

Søndagen etter blir det nå et svært så folkelig arrangement med sjørøverskute, vannsport, hoppeslott, ansiktsmaling og masse konkurranser på dagtid og konserter med Bjørn Eidsvåg, Postgirobygget, plateaktuelle Elvira Nikolaisen og Halvdan Sivertsen og Jan Eggum fra Gitarkameratene på ettermiddag og kveldstid.

– Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen kommer altså ikke?

– Det kan godt være de kommer, men det er bare de to andre jeg kan bekrefte foreløpig, sier Fosselie lurt.

Foto: Kjartan Bjelland

Konferansier mellom artistene er Rune Andersen.

– Vi er fantastisk fornøyd med å få Rune hit. Han er selve symbolet på sol, sommer og sørland i tillegg til at han er landets beste komiker. Med seg har han musikere så han kommer til å spille en musikalsk konferansierrolle, sier Fosselie.

SKAL BLI ÅRLIG

Planen er at Drømmedagen skal bli et årlig arrangement, men Fosselie understreker at familiearrangementet ikke har noe med Palmesus å gjøre.

– Vi bruker bare den samme infrastrukturen og gjør litt om på det for å tilpasse oss barnefamilier og godt voksne. Vi vil blant annet legge opp til flere sitteplasser og utvide bordserveringen, sier han.

Årets Palmesus-scene er dobbelt så stor som tidligere år og nedrigging av den ville uansett ikke begynt før mandag.

– Vi synes det er veldig gøy å kunne tilby noe som er såpass folkelig. Det er moro å spre målgruppen sin litt utover det vi har gjort de siste to årene, og siden vi har infrastrukturen allerede kunne vi bruke mer penger på å booke gode artister, sier Fosselie.

Foto: Jon Anders Skau

BARNE-TV-FJES

I tillegg til de nevnte artistene skal enda en norsk artist opp på plakaten. På dagtid vil det også komme artister og kjente fjes fra barne-tv som appellerer til barn og unge. Hvem dette blir, er ikke klart ennå. Arrangementet vil være gratis på dagtid og gratis for alle under 12 år på kveldstid. Leif Fosselie har tro på at kapasiteten på 6000 publikummere vil fylles opp.

Det totale budsjettet til Palmesus og Drømmedagen er på rundt seks millioner kroner. I fjor var bookingbudsjettet til festivalen på rett under millionen. Den potten har økt til mellom 2,2 og 2,8 millioner i år, inkludert søndagens artister. I fjor holdt festivalen budsjettet og gikk også litt i pluss.

Foto: Tore-André Baardsen

– Vi budsjetterer med omtrent det samme overskuddet som i fjor. Å arrangere dette er ingen pengemaskin, det viktigste er at økonomien er sunn og bærekraftig, sier Leif Fosselie.