LINDESNES: Det ble bråstopp for to trailersjåfører som møttes på fylkesvei 460 ved Spilling, sør for Vigmostad i Lindesnes. mandag ettermiddag.

Ved et gårdstun var veien var for smal til at kjøretøyene kunne passere hverandre. Dermed kilte de seg fast, og klarte ikke komme løs for egen maskin.

— Hadde flaks

— Det var ikke plass til begge. De stod på stive hjul. Det var bare flaks at de ikke frontkolliderte, forteller Øyvind Hansen fra Hægbostad.

Hendelsen fant sted like over klokken 15.30, og førte raskt til at det stod kilometerlange køer i begge retninger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORSØK: Trailerne ble forsøkt dyttet fra hverandre med traktor, men det viste seg å ikke være like enkelt. (Foto: Jan Sverre Vasland) Foto: Jan Sverre Vasland

Først etter en time kunne trailerne kjøre videre. Da hadde Hansen forsøkt å dra doningene løs med traktor, men uten kjettinger ble det vanskelig på det glatte føret.

Veihøvel

Redningen ble veihøvelen til entreprenøren Risa.

— Jeg lånte en traktor på stedet, og da Risa kom fikk vi dratt trailerne fra hverandre. Det ble minimale skader på kjøretøyene. Og de holdt seg unna låven, sier Hansen.

— Høvelen var på vei oppover i et annet ærend, og kom raskt til stedet. Det gikk greit å få dratt løs trailerne, sier Mads Hompland, regionleder sør hos Risa.

Øyvind Hansen, som ofte kjører forbi Spilling, mener veien forbi gårdstunet skulle vært utbedret.

— Det har skjedd flere nestenuhell her. Det er vanskelig å passere på sommervei. Da blir det i alle fall problemer med brøytekanter, sier han.