KRISTIANSAND: Mennene på 55 og 43 år ble brakt til legesjekk etter eksplosjonen ved nikkelverket tirsdag ettermiddag. I dag var de inne til avhør ved Kristiansand politistasjon.

Årsaken til eksplosjonen er fortsatt uklar.

— Det er ikke kommet fram noe i avhørene som går på årsak. Avhørene ble gjennomført like mye for å ha en samtale med dem, sier politioverbetjent Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

Samme firma

Kriminalteknikere fra politiet foretok onsdag undersøkelser i rosteanlegget, hvor eksplosjonen skjedde. Eksterne eksperter er nå kalt inn i et forsøk på å finne årsaken.

18 år gamle Øyvind Bue Lundevold ble livstruende skadet i ulykken, og døde onsdag på Ullevål universitetssykehus i Oslo. Han jobbet som elektrikerlærling, og var ved Xstrata for å utføre arbeid på et elektrisk anlegg da ulykken skjedde.

43-åringen jobbet i samme firma som 18-åringen, mens 55-åringen var innleid fra et mekanisk firma i Kristiansand.

Vil innhente rapporter

Ifølge politiet er det ikke noe som tyder på at de tre innleide mennene har gjort noe som førte til eksplosjonen.

— Vi har ikke noen indikasjoner på det i øyeblikket, sier Hansen.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Arbeidstilsynet gjør også undersøkelser i forbindelse med ulykken. Politiet er nå avventende i den videre etterforskningen fram til man eventuelt klarer å finne årsaken til eksplosjonen.

— Vi vil innhente rapporter fra dem. Så får vi se om det blir aktuelt med flere avhør, sier politioverbetjenten.