KRISTIANSAND: — Det er ingen pågrepet i saken, men vi har noen som vi ønsker å sjekke ut, forteller etterforskningsleder Jan Nesland.

- Flere

Sparebanken Pluss ved Rona ble ranet i går formiddag, og da beskrev vitner til politiet at det var en mørkhudet person på omtrent 175cm høy som ranet banken. Nå utelukker ikke politiet at han hadde medhjelpere.

— Vi tror at det har vært flere sammen og utelukker derfor ikke at det var en eller to til. Sjåføren av bilen og eventuelt også en tredjeperson utelukker vi ikke, sier Nesland.

Kan ha mistet 30.000

— Det er enda litt usikkerhet om det spesifikke beløpet, men det antas at de fikk med seg omtrent 60-70.000 kroner ut av banken, og at de nå sitter igjen med ca 40.000, etter at de mistet deler av beløpet under flukten, sier Nesland.

Dette stemmer også med det politibetjent på stedet, Bjarne Lindland, fortalte fvn.no i går. Han informerte da om at en del penger lå strødd i området rundt banken etter at raneren hadde løpt.

Fluktbil funnet

Nesland kan ikke informere om hvor mange politifolk som nå jobber med saken, men han kan bekrefte at det jobbes hardt og at fluktbilen nå er funnet.

— Vi fant bilen på Justvikhalvøya, ikke så langt unna der ranet fant sted. Der er vi interessert i folk som kan ha sett bilen og folk rundt, sier han.

Mulige spor

Politiet vil undersøke videre de tekniske undersøkelsene.

— Nå er det bred etterforskning, altså avhør av vitner, undersøkelser og evaluering av tekniske funn, det vil da si både teknisk og taktisk etterforskning, sier Nesland.

Han sier også at det er for tidlig å fortelle noe mer omfattende om hvilke spor politiet har sikret seg, men at de tekniske undersøkelsene i området, som skal undersøkes grundigere når de er helt ferdige, kan gi nyttig informasjon.

Fluktrute

— Vi har en viss formening om hvor han flyktet, han løp motorveien E18, men han kan ha løpt lengre og på et tidspunkt har nok blitt plukket opp av den nevnte bilen, forteller Nesland.

Ingen mistenkt

— Det er ingen som foreløpig er mistenkt. Det er unge folk som vi går ut i fra har utført dette ranet, men det er ikke snakk om noen gjeng. Det er snakk om unge i en gitt alder, slik dere har nevnt tidligere, sier Nesland.

— Vi har en ung gutt inne til avhør, men han er foreløpig ikke mistenkt i Rona-saken, men vi snakker med han angående hans mulige tilknytning til andre saker. Hans tilknytning til Rona-saken er foreløpig ukjent, men det vil kanskje komme opp senere, fortsetter Nesland.