VENNESLA: – Dette anlegget blir i likhet med alle andre anlegg gjennomgått med jevne mellomrom, sier Realf Ottesen, kommunikasjonsdirektør i Agder Energi. Sist gang det var en gjennomgang av anlegget var i 2007. Hele området er inngjerdet, og gjerdet skal på det høyeste være to meter høyt.

– Men et gjerde er ingen stengsel hvis man absolutt vil inn, sier Ottesen. Han mener området skal være godt sikret, siden mange mennesker ferdes der.

– Det er et kjent turområde, og det har vi selvfølgelig tatt hensyn til når vi at etablert sikkerhetstiltakene, forteller han. Det gamle kraftverket ble satt i drift for over 100 år siden, og ble nedlagt i 1957. Anlegget har likevel ikke blitt revet ned.

– Det er et gammelt anlegg, så det har en kulturhistorisk verdi også, forklarer Ottesen. Det skal ikke være mange slike gamle anlegg på Sørlandet. Agder Energi har bare en annen nedlagt kraftstasjon.

Sikkerhet.

Etter dagens dødsulykke vil Agder Energi på nytt sjekke sikkerheten på det gamle kraftverket.

– Nå må vi ta en full gjennomgang av dette anlegget. Det er en fryktelig tragiske hendelse som har skjedd, sier Ole Dønnestad, daglig leder i Agder Energi produksjon.

Er anlegget godt nok sikret?

– Det er sikret i forhold til de krav som er, men dette er også noe som politiet må vurdere, sier Dønnestad. Men han påpeker at de har fullt fokus på sikkerhet.

– Generelt sett har vi i høyeste grad fokus på å sikre anleggene våre, sier han. I tillegg til sikkerhetskontroller hvert femte år, føres det også periodisk tilsyn av anleggene.

– Vi går over anleggene også mellom intervallene, forklarer Dønnestad.